2012-01-31 ? 21:06:33

Hemmamys för mig själv <3



Är förkyld, hostig och snuvig. Det bara vägrar att ge med sig. Huvudvärk och annat skit också. Blir att vara hemma från jobbet i morgon.. Trist. Men samtidigt blir nog det bäst så jag lyckas bli frisk någon gång. Den här förkylningen blir bara värre och värre. urk!!

2012-01-29 ? 23:03:55

Bara för att jag älskar henne ♥

2012-01-29 ? 18:03:19

cecsarsallad



När jag och Fiffi kom tillbaka från våran härliga prommenad, hade min karlslok gjort i ordning en smaskig cecsarsallad till mig. Ibland känner man sig så vansinnigt bortskämd... And i love it! Det är verkligen tur att han både är duktig och tycker om att laga mat! Då jag är helt hopplös i köket!


2012-01-29 ? 16:40:03

Fina Fiffi i den härliga januari solen <3








Idag när jag vaknad var det så sanslöst ljust i hela lägenheten! Det var erkligen helt omöjligt att kunna somna om. Så den tanken var bara att ge upp, direkt! Så istället för att sova bort den otroligt häörliga dagen med sanslöst vackert väder, så gjorde jag i ordning kaffe och greppade både hunden och kameran i fraten påväg ut genom dörren.

Otroligt vackert väder, och jag klädde nästan på mig lite för mycket kläder. Fiffi tyckte väl att det var helt okej idag. Hon tycker inte att det är så jätte roligt att bli fotograferad haha! Hon tittar överallt förutom in i kameran.. Så typiskt henne! Men några bra bilder fick jag allt ändå! Bilderna är fotade med ett 50mm objektiv som inte har någon egen autofokusmotor. Så bilderna är helt manuellt fotograferade, inkl fokusen/skärpan. Vilket är väldigt knepigt! Men blir det en ynklig liten krona över den här månaden ska jag faktiskt ta och köpa mig ett sånt objektiv fast med egen autofokusmotor.

Jag önksar att Januari alltid kunde bjuda på såhär härligt väder när man är ledig! man blir verkligen helt superlycklig och mycket mycket piggare! Jag älskar att vara utomhus i härligt väder. Det värsta är bara att man inte har något smidig liten kaffebryggare i fickan som bara går att väckla upp.. Min thermosmugg blir ju kall väldigt snabbt.. Sen hade jag också velat ha en utfällbar stol som också får plats i fickan och som är lätt som en fjäder. För man har ju ingen lust att sätta sig ned mitt i all snö...

2012-01-28 ? 13:04:31

Torsdagens Toddy <3

Kom på att jag aldrig berättade om hur duktig Toddy var i torsdags! Det har absolut skett en förändring mellan oss. Kanske har det med att han inte testar mig längre? Men iaf direkt när jag satt upp och började skritta så sänkte han huvudet och skrittade på helt avslappnat med huvudet nere. Jag blev så himla glad!!!

Tidigare har han skrittat på spänt och med huvudet väldigt högt för att vara skritt på lång tygel.. Men antagligen har mina och pernillas långa skritturer gett respons! Vi har ju varit ute och skrittat hela slingan, och då har jag fokuserat jätte mycket på att Toddy ska skritta på ordentligt men avslappnat och i en lång och låg form. För får han skritta på som han själv vill så struttar han runt med huvudet i himlen och ganska spänt.

Men blev så himla glad att mitt arbete i skritten har lönat sig! Annars så tränade vi mycket på övergångar i torsdags. Trav - skritt - trav sen skritt - galopp - skritt. Det gick också ganska bra. Men han vill inte alltid lyssna, och jag tycker inte om att behöva överdriva hjälperna. Som i avbrotten till skritt tar han inte min halv halt och sedan min avsaktning på allvar. Utan ignorerar lite, men jag ska försöka vara ännu tydligare nästa gång, med var jag menar.

Sen blev jag förvånad över att han inte sprang på lika snabbt i traven, vilket han brukar. Så fort han kommit igång och blivit uppvärmd ordentligt är han som ett ånglok! Men inte i torsdags faktiskt, inte lika mycket iaf och det gjorde mig glad :)

Jag börjar verkligen bli väldigt förtjust i den här underbara hästen! Han är faktiskt en väldigt trevlig häst och jag tror dom flesta missförstånden mellan oss beror på att jag rider mer annorlunda emot vad han är van vid.

Han är en underbar fin liten häst :) <3

2012-01-27 ? 15:24:09

Nära!

På Väg ner till bussen, svängde jag förbi mamma och pappa för att stjäla lite av deras goda kaffe. Upptäckte också att jag fått post och för en gångs skull inte räkningar! Fast iof jag har ju faktiskt fått enn 4sidor långt beundrarbrev och så skickar Olivia som köpte min förra ponny lite bilder och pressenter ibland :) men idag damp hööks katalogen och tidningen nära med i brevinkastet! Det gjorde mig glad! Dock kom det lite knepiga papper också.. Men dom tittar jag på i morgon :)

2012-01-26 ? 13:41:57

godmorning sunshine!

åååh vad skönt det ar att sova ut idag! Och så skönt att inte behöva stressa iväg någonstans! Jag ligger fortfarande kvar i sängen, och vill väl inte riktigt gå upp ännu. Jag skyller på att det är kallt på golvet! Men snart ska jag gå upp. För jag måste plocka i ordning lite här innan jag ska åka ut till stallet och ta hand om Toddy.  Ska hämta ut En jacka till Fiffi idag också! Och när jag kommer hem från stallet ska jag betala räkningar... Jag önskar så att pengarna bara kunde dras automatiskt! Det är ju så ledsamt att se pengarna ryka sådär.. Nä fy, jag ska inte inleda min morgon men att tänka på pengar och räkningar... Ursch och fy! Nu ska jag tänka på Toddy istället, allt fokus på honom <3
2012-01-22 ? 17:16:34

i lägenheten <3

2012-01-22 ? 17:06:06

bloggar från lägenheten <3

Sitter i våran nya fina lägenhet och bloggar just nu! Shit vilka fartfyllda och proppade dagar det har varit nu! Syrran och hennes nya karl var här på besök för en stund sedan. Mycket trevligt, jag bjöd på kaffe vilket han uppskattade rejält! Syrran dricker ju inte kaffe, så hon har med andra ord ingen kaffebryggare och iget kaffepulver. Så stackaren har vari utan kaffe i 3 dagar!! Nu ska jag strax knata över till mamma och pappa och hämta gardinerna som mamma har köpt till mig på min order haha! Och efter det ska jag skruva upp gardinstängerna! :)
2012-01-19 ? 18:49:29

jag ska måla hela världen lilla mamma...



Lägenheten FÖRE vi började måla om!



Lägenheten efter att vi grundmålat!

Idag ska vi äntligen fortsätta att måla om! karlsloken och Björn har varit iväg och handlat mer målarfärg idag. Så nu sitter jag här och väntar på att dom ska höra av sig. Då ska jag bara traska rakt över gården här, och ställa mig och fixa och dona lite i lägenheten samtidigt som dom målar. Tänkte att jag skulel fortsätta att puttsa på fönsterkarmerna. Och så ska jag fortsätta att puttsa lite på diskbänken och bänkskivan i köket. Sen tänkte jag fixa lite inne i badrummet också. Vi ska få mammas nya badrumsmatta då hon och pappa är och köper ännu en ny som passar bättre in här hemma hos dom. Sen ska jag tigga tillbaka deras julklappar som jag köpte till dom haha! Köpte nämligen lila och grå handdukar till dom i julklapp. Och vi har köpt lila och grå handdukar på Ikea till vårat badrm. Sen har jag likadana som jag gav till mamma och pappa, fast brun och ljusrosa. men dom kommer inte passa in. Så då kan vi lika gärna bara byta rakt av ;)!


2012-01-19 ? 18:41:21

Torsdag = Toddy

Idag har jag varit ute i stallet och tagit hand om Toddy. Stog och masserade hans bog, nacke och manke en god stund innan jag sadlade och tränsade. Han tyckte det var så sönt. Men tror inte han är så jätte van vid att få massage då han verkade tycka att jag var konstig, som stog och knådade på honom.. Men när jag masserade hans nacke stog han och darrade i överläppen samtidigt som han flemade, gäspade och tuggade haha! Så lite knådande på honom var nog välbehövligt!

Han skötte sig även riktigt bra i ridningen idag också. Han var superduktig i galoppen! Gav honom längre tydel och han svarade direkt med att söka sig nedåt vilket jag inte alls hade förväntat mig! Blev glatt överraskad! Och vi tränade också lite på övergångar, skitt trav, skritt trav osv. Även det lång och låg. Eller ja, vi försökte iaf hålla det lång och låg då. Han vill ju gärna gasa på när han blivit uppvärmd och så fort jag tar en förhållning drar han upp huvudet och "stretar". Red inte så länge idag, utan tyckte han var så duktig så valde att avsluta.

jag tycker dock inte om att han springer iväg för mig och tjaffsar och stretar då jag tar en förhållning. Måste klura lite på hur jag ska lyckas komma ifrån det där.. Anledningen till att jag vill jobba honom lång och låg är för att han ska få variera formen lite och stärka ryggen mera. Och sen när dagarna blir lite längre och det är lite bättre väder ska jag börja ge mig ut på långa skogsturer hade jag tänkt! Om jag fortfarande får rida honom till våren förståss!

Hans ägare vill ju egentligen ha betalt. Men jag har inte mjlighet att pröjsa 1400kr i månaden för att rida så som det ser ut just nu. Jag tjänar ju inte direkt multum på mitt arbete. Men jag tjänar tillräckligt bra för att ha råd att bo i lägenheten. Men sen måste vi ju handla mat, toapapper och andra förnödenheter, och så måste jag ju ibland faktiskt köpa nya skor eller kläder. Då finns det inte så mycket pengar kvar.. Så jag håller ju såklart tummarna för att dom inte hittar någon annan medryttare haha! Men gör dom det så är det ju inget mer med det. Då får jag leta efter en ny häst att rida på istället.








2012-01-19 ? 13:55:13

"watch me"



2012-01-19 ? 02:59:00

kissnödigt inlägg....


     Bjuder på en lite ruggig bild på mig och min karlslok från 2009! Bara för att jag höll på att kissa på mig av skratt där!

Gaaah.. Har haft så otroligt fullt upp senaste dagarna. Har knappt hunnit med mig själv känns det som. Är kissnödig och så slut i både kropp och själ att jag inte ens orkat gå och kissa.. Har varit kissnödig i typ en hel timme... Har inte ens orkat gå ifrån datorn.

I morgon ska jag iaf till stallet och rida Toddy en sväng.
Velar lite om jag ska rida ut eller om jag ska träna lite lång och låg i ridhuset. Tror det blir ridhuset faktiskt nu när jag tänker efter. För jag behöver jobba lite själv med min kroppskontroll också. Gör det inte lika bra när jag rider ut av någon anledning. Sen så ska karlsloken och Björn måla i lägenheten i morgon. Det blev aldirg av idag tyvärr.. Eftersom Björn som har jobbat som målare inte kunde idag. Och vi vill ju att det ska bli snyggt så vi väntar tålmodigt ;)!

Är verkligen såå supertaggad på att flytta in NU! Men först måste vi måla färdigt.. Vill bara ha det klart nu nu nu nu... Pappa tyckte förövrigt att han var jätte rolig nu sent ikväll då jag kom hem fårn jobbet. Jag knackade på altandörren eftersom jag lämnat min nyckel hemma till karlsloken, och porten var ju självklart låst.

Så när pappa väl pallrat sig upp från soffan och jag gjort lite fula grimarser i fönsterrutan åt mamma så öppnar pappa en liten glipa i dörren och säger "gå hem till dig" och så stänger han igen! Jäkla gubbe! jag sa att han inte var riktigt klok, och att jag minsann tänker vara här precis hur mycket jag vill. Både nu innan jag flyttat och efter haha!

Nä nu ska jag springa iväg och pinka.. Blåsan spricker snart känns det som..
Och efter det så är det fiffis tur att gå på toaletten. Ursch..
Hoppas det inte snöslaskregnar ute fortfarande...


2012-01-15 ? 21:21:48

snart är mitt liv fulländat <3

Altså nu när det verkligen börjar närma sig att flytta "på riktigt" känns det lite konstigt. Nu när vi handlat möbler, ocj diverse andra bra och ha saker så känns det så himla konstigt! Vi ska flytta på riktigt! Vi ska bo tillsamans i en lägenhet där bara vi bor?!? Det känns så himla overkligt även fast det är verkligt.

Har ju drömt om det här i så otroligt många år! Och nu när det verkligen händer känns det som en dröm. Dock är jag ju x-antal tusen fattigare efter inköpen av allt på ikea igår. Men det var ju nödvändiga prylar som vi handlade, så det känns ändå väldigt roligt trotts att man helt plötsligt blev fattig igen haha! Nu måste jag bara få tag i han som bott där tidigare så jag kan ta över hans elräkning osv.

Det känns verkligen helt sjukt. Helt sjukt kul! Det kommer att bli så jäkla bra med flytten och allt! Har ju cokså bestämt att Fiffi för det mesta ska bo med oss. Men när jag jobbar och ibland så kommer hon att avra hemma hos mamma och pappa såklart, så att hon inte behöver vara själv.

Det enda som saknas i mitt liv efter att vi flyttat in är en egen häst igen, och ett körkort. Sen är mitt liv fulländat haha! Och jag ska jobba hårt för att ta mig dit! Ska man ha egen häst krävs det att man har ett körkort. Annars blir det så himla knöligt att ta sig fram och tillbaka till stallet när man jobbar osv. Det funkar lixom inte att ha häst utan körkort har jag kommit fram till. Ja sen behöver jag väl egentligen en bättre månadslön också, men det kommer senare tror jag! Det är ett senare problem.

Nu när jag bara rider ett par dagar i veckan så funkar det ju utan körkort. men varje dag så som jag gjorde förut är iinte hållbart. Men jag längtar verkligen till jag har möjlighet att ha en egen häst igen. Men det lär dröja minst ett år till iallafall. MINST!

Bjuder på en mysig vinterbild på mig Fiffi och min förra ponny Breitling.. <3
2012-01-15 ? 21:00:54

möblerna är här!!!

Nu har möblerna äntligen kommit! så skönt att ha dom "hemma" nu. Dom är inne i lägenheten vi ska flytta till som bara ligger rakt över gården där jag än så länge bor hos mina föräldrar. Så jag Björn och karlsloken hjälpte Bring-killen att bära in allting. Såklart fick jag som tjej bara bära dom lätta grejjerna! Tänk vad skönt det är att faktiskt vara tjej ibland haha ;)

Enda gången man inte kommer undan med att bara bära lätta grejjer är i stallet.
Eftersom det mestadels bara är överbefolkat av kvinnfolk där haha!

I morgon tänkte jag ta lite "före" bilder och plocka bort sånna där smågrejjer som sitter på väggarna. Ni vet sånan där grejjer som man hänger upp tavlor med, och montera ned gardinstänger och dyl. Så vi slipepr göra det precis när vi ska börja måla om. För i morgon åker vi troligtvis iväg och köper målarfärg. Om vi inte gör det i mrogon kommer jag bli galen.

bjuder på en härlig bild från i sommras...

2012-01-15 ? 19:47:50

i väntan på bring..

Jahapp, nu sitter man och bara väntar på att möblerna ska anlända från ikea nu då! Dom kommer någon gång mellan nu och klockan 22.00 ikväll. Gah..!! jag vill att dom ska komma nu, så man slipper sitta på spänn för att kasta sig upp från det man håller på med. Jag verkligen avskyr att vänta. Men jag har känslan av att dom kommer när som hälst faktiskt!

I morgon ska jag pilla lite på väggarna och kika på lite annat. Sen blir det åka och handla målarfärg när karlsloken och Björn har slutat jobbet. Tror jag iaf.. Hoppas jag iaf!
2012-01-15 ? 19:42:15

SEVÄRD VIDEO!



Varför man inte röstar på alliansen :P
Titta och lyssna! haha :)

2012-01-15 ? 00:20:04

Matbordet och stolarna!





Här är en bild på köksbordet och stolarna som vi köpte idag också.
Bordet går att fälla ut två extra skivor på så det blir lite bredare.
Vi får se vad som komemr att bli snyggast i våran lägenhet.

(dock så ska vi köpa nya klädslar till stolarna senare)

jag hoppas verkligen att vi kommer lyckas bygga ihop allting!

2012-01-15 ? 00:11:55

vardagsrums möblerna!







Här är mattan, soffan coh tv-bänken som vi köpte idag på IKEA. Vi komemr att bryta av färgerna med dekoration i form av kuddar, ljus och andra piffiga saker! Så i slutändan kommer det inte se så "murrigt" ut så som man kan tänka sig just nu. Och soffans färg är mycket snyggare IRL än vad den är på den där bilden. Ni ska få se det kommer bli fantastiskt!

Dock var väl inte jag så himla taggad på den där tv-bänken.. men jag gick ge med mig. Karlsloken tycker tydligen att den är skitsnygg och han vägrade verkligen att ge med sig. Så jag fick helt enkelt lägga mig. Ikea är verkligen rena döden för par där båda har en stark vilja. Vi var ju där så himla länge och vi blev trötta av att kånka och bära och knata.. Fötterna värkte och ett tag fick jag till och med den dumma tanken "är det verkligen värt att flytta?" hahahah! Tänk vad ikea kan göra med människan! Klart att det är värt det! Finns inget som är mer värt än att ha sitt eget hem att dela med den man älskar! Oavsett om man har en tv-bänk man inte är helt 100 nöjd med eller inte.

Väl hemma igen är jag sådär superduper taggad inför flytten som jag varit tidigare! Nu är det enda projektet med målningen kvar. Det tar väl emot lite, men Björn ska ju hjälpa oss då han är målare och har jobbat med det i över 1 år. Så det kommer gå sit bra, så fort vi köpt färgen!

2012-01-14 ? 23:50:56

Going nut´s at IKEA-kungenskurva



Idag har jag och min karlslok varit på IKEA och shoppat loss.. Tack och lov hade vi våran kära vän Björn med oss. Vet inte vad vi skulle ta oss till utan honom? Han är verkligen guld värd. Och det bästa är att han är en gemensam bästa vän till oss båda två! På bilden här ovan så ser ni några av dom sakerna vi har köpt. Inte dom stora möblerna osv.

Det är följande från vänster:
Tre stycken stora handukar, ovan på ligger 4st lila ansiktshandukar till mig, samt kökshanddukar. Det gråa röret är en toalettborste som inte är monterad ännu, brevid den står det två stycken bordstabletter som är ihoprllade. Sen är det två stycken stora blockljus, samt ett sett med blockljus i olika storlekar och unders 100st värmeljus. Kartongerna är 12st stora glas, sen längst ned längst fram är det 6st mindre glas. Ovanpå är det ett ställ för bestick osv, och en liten silvrig skål som karlsloken tyckte var fin(???) Sen en stekspade och en visp. Och under dom är det ett duschdrapperi. Sen är det två stycken skärbrädor, och bakom dom är det ett sett med 6st vanliga tallrikar, 6st djupa tallrikar samt 6st assietter. Framfr dom är det bestick. Och ovanpå är det två bunkar samt 3 st "matlådor" och ett rivjärn. Och under handdukarna och det är en dörrmatta vi fundade för 3:- hahahha! Tror innte att jag missat något nu? Jo, juste! Vi köpte en sån där besticsak som man har i lådorna som håller gafflar, knivar och andra saker var för sig m.m samt en plastpåsehållare som man sätter på skåpsdörren eller inne på sidan under diskhon. Men dom sakerna är inte med på bilden iof..

Utöver allt detta har vi köpt en soffa, en matta, en tvbänk, ett matborn och två stolar. Och det levereras i morgon. Vi kommer att få ett jäkla jobb med att sätta ihop dom där nedrans möblerna haha! Men mattan och köksbordet tog vi hem redan idag då det fick plats i bilen. Så i morgon måste jag skynda mig hem från jobbet så jag hinner hem till leveransen av möblerna. Dom anländer någon gång mellan kl 18.00-22.00 och jag slutar kl 18.00 på jobbet?!? Men ja, i nödfall får mina föräldrar eller kankse min storebror eller dyl hjälpa chauffören med att bära in grejjerna eftersom både jag och karlsloken jobbar i morgon.

Och på måndag ska vi åka iväg och handla målarfärg och andra prylar så vi kan börja måla samma dag. Och på dagen på måndag ska jag och mamma städa och fixa där också. Flyttade om ett pass på jobbet så jag kan hjälpa till. Annars jobbar jag ju så kansiga tider så det inte finns någon tid alls för att måla och fixa på.

Såhär ser det ut i mitt rum just nu. Tre stycken proppfulla ikea-kassar med prylar, en ihoprullad matta i plast och den där kartongådan innehåller vårat omonterade köksbord haha! I kassarna har jag även pulat ned lite andra saker som ska med då vi flyttar, så som två filtar, mina blomkrukor och lite annat smått och gått haha!


2012-01-13 ? 14:57:02

Fiffis nya kläder!



Idag hämtade jag ut paketet från Hööks till Fiffi. Tröjjorna passade jätte bra! Dålig bild men ja ni ser ju litegranna av den iaf. Plus att ni får en söt bild på min lilla tuffsiga puffie <3! Halsbandet var dock påtok för litet, men ska kolla om det kanske passar katten istället. Annars skickar jag tillbaka det och begär ett större om det finns. Och nu återstår bara paketet från horze med hennes lila utredress! Hoppas att den kommer passa, så jag slipper skicka efter att byta den också haha! :)

Visst är mitt lilla hjärta söt i sin nya tröjja? :)

2012-01-13 ? 13:57:54

kliar i fingrarna som aldrig förr!








Jag har verkligen hittat min nya favorit hemsida för inredning haha!
Är inte den där sminkväskan helt otroligt söt? Jag ska beställa den så snart vi har flyttat, tillsamans med smyckes hängaren och bokstäverna LYCKA. Och så hittade jag ett jätte fint badrums set, handborstmugg, tvålpump och tvålkopp! Det ska jag också beställa sen tror jag! Och så ska jag beställa bokstäverna BAD till badrumsdörren.

Sen är jag även på jakt efter ett snyggt tidningsställ kompinerat med talettpappershållare, bara för att jag tycker det vore fint att ha inne i badrummet. Sen måste vi köpa nytt duschdrapperi. Och så vill jag ha en sån där grej till badkret som man kan ställa ljus på som man lixom kan flytta omrking och ha längst bort men även i mitten om man vill. Vårat hem kommer bli sååå fint!





2012-01-12 ? 22:56:09

I´m in love...



Jag vill och jag ska ha den här lyktan!

http://www.fridasgard.se/nyheter/lykta-med-emblem-antiksilver

2012-01-12 ? 19:34:43

Lite inspiration!



Nu sitter jag och bläddrar lite efter inspiration till flytten som sker i nästa vecka!


2012-01-12 ? 18:58:56

Dagens Toddy!

Idag i stallet så sket jag faktiskt i ridningen. Toddy kändes helt omotiverad, då jag fick hjälp av Pernilla att komma på lite olika övningar vi kunde göra löst inne i ridhuset istället. Det blev en stor boll, två WE-pinnar och massa hinderbommar som låg som ett "plocke-pinn" samt en pressänning. Toddy var jätte duktig, och man verkligen såg hur hans hjärna jobbade med att lista ut vad det var frågan om haha!

Gick som en liten bana med honom, över WE-bron in i plockepinnet sen till we-pinnarna och sen till pressänningen och sen på bollen. Han tyckte nog det var kul att få vara lös i ridhuset. Han rullade sig fleeera gånger och han tyckte det var så skönt. Men mestadels av tiden ville han vara nära och följde efter mig som en liten hund. Otroligt uppmärksam och stannar direkt när jag gör det! Utöver lekarna i ridhuset så borstade jag och gosade med honom. Vi kastade även morötter till honom i ridhuset som han fick hämta själv haha!

Kanske inte så intressant för er att läsa om,
men det var riktigt roligt faktiskt! :)

2012-01-11 ? 23:40:35

Min byrå <3



Här är en (iof väldigt dålig) bild på byårn som jag har fått av syrran!
Just nu står den i hennes förråd, men så fort vi målat i lägenheten ska jag hämta hem den.
Jag älskar den redan såååå mycket! Knopparna till lådorna ligger i en av lådorna och
ska skruvas på igen :)! Läängtar mig tokig <3

2012-01-11 ? 23:08:07

Massor av mat!



Kanske sjukt tråkig bild för er men ser i vad med grejjer det är eller? HAHA allt detta köpte min karlslok och hans mamma igår på hans födelsedag igår!Det är verkligen galet mycket saker, och kassarna är vansinngt tunga!

Det är allt från pasta till kryddor, the, mjöl, socker, ja ALLT!
Sen är det en mixer och kaffebryggare i dom där vita lådorna som står ovanpå varandra! Sen har vi fått en brödrost av min mamma och pappa, och så ska vi få glas och lite skålar m.m också. Och så har mamma lovat att hjälpa mig att städa hela lägenheten sen, innan i ska börja måla. Så förhoppningsvis blir det på måndag! :)

Allt i dom där kassarna gick på flera tusen kronor! Så där har vi sparat in sjukt mycket, stort tack till hans underbara mamma<3 Nu är det bara kyl och frysvaror som saknas, men det handlar vi sen när vi flyttat in såklart! Nu börjar verkligen flytten närma sig. Vi har också bestämt att vi ska ha en grå fondvägg, och vilken vägg som ska bli fondvägg!

Dock är vi lite oense om min spegel och mina krokar till den, han vill inte ha dem med, men jag säger att dom ska med. Och det SKA dom, eftersom jag älskar dom och inte kan tänka mig att lämna ifrån mig dem. Så är det bara...

2012-01-11 ? 02:26:39

Nattligt inlägg från iphonen

Peuw.. Äntligen läggdags! Har varit full rulle hela dagen då jag började jobbet lite tidigare än vanligt. Och när jag kommit hem han jag nätt och jämt äta middagen som mamma sparat åt mig innan min älskling anlände. Han fyllde ju 23 år idag, och hans snälla mamma gav honom en fantastisk pressent!

Han fick nämligen fylla en hel kundvagn med precis vad han ville. Så det blev torrvaror och lite andra förnödenheter i matlagningsväg som vi kommer behöva vid flytten! Det blev typ 5-6 proppfulla kassar med grejjer, plus en jätte fin kaffebryggare och en mixer så vi kan göra smooties!! Bild på allt kommer i morgon när jag sitter vid datorn. Ligger i sängen och bloggar från min iphone just nu.

Ni skulle bara veta hur det ser ut här hemma just nu.. Som om att någon släppt ned en bomb här. Och allt som Mathias och hans mamma köpte idag står under trappen. Får bli en tvätt och städ dag på torsdag när jag är ledig. Men måste ju få tid att rida Toddy också!

Nu till helgen kommer iaf lägenheten att städas ur, så i början av nästa vecka kommer vi kunna börja måla om! Ska bli sååå sanslöst skönt att äntligen få komma igång! Har lite olika id'eer om hur vi ska få allt att bli så bra som möjligt. Men det får vi ta allt eftersom när vi flyttat in. Har kommit på en jätte bra lösning för det lilla sovrummet. Men vi har inte råd att köpa både ny säng, soffa och garderober på samma gång. Så sängen får vänta, och prioett är en soffa! Sen garderober! Och kanske nytt köksbord och nya stolar, och efter det får vi fixa en ny säng osv.

Nu har jag delat med mig lite av mina nattliga funderingar,
så nu blir det nog lite lättare att somna ;)
Godnatt på er!

2012-01-09 ? 23:40:53

jobbmode



Såhär ser jag ut i princip varje dag då jag åker till jobbet! Taggar till inför jobbet med en thermos kaffe i högsta hugg, och allt som oftast sitter jag i Roslagsnäsby trafikplats i 15 minuter och lyssnar till bilarna och även Joannas ljuva stämma i hörlurarna. Vi brukar prata från att hon ringer och väcker mig, ända tills jag kliver på samma buss som hon redan sitter på haha! Snacka om det känsn tomt dom dagar vi inte jobbar samma tider!

Joanna är min egen lilla ängel. Och gud så jag
är tacksam över att hon ramlade in i mitt liv!

Idag jobbade jag sent, därav ingen tidigare uppdatering. Och jag är helt slut i knoppen! Mina ögon och mina armar vill inte riktogt lyda mig, men ändå så känenr jag mig inte sovtrött? Helskumt. Inatt är jag även ensam, kanske därför sängen lockar ännu mindre också. Tycker inte alls om när karlsloken sover borta! Men men, så är det ibland. Trotts att sängen känns pytteliten när han är hemma, så känns den påtok förstor när han inte är här..

Förövrigt så ska lägenheten städas ur till helgen, så då kan vi bröja måla och grejja och fixa. Ni ska såklart vara uppdaterade och jag komemr bjuda på före och efter bilder! ÅÅhhh som jag LÄNGTAR!


2012-01-09 ? 23:28:40

suits



Under gårdagen blev det tyvärr inget bloggande! Famms ingen tid för det helt enkelt. Dagen började med att jag åkte till Jobbet. Uppdraget för dagen var att åka till husdjursmässan. Sen när jag slutade lockan 17.00 mötte jag upp min älskling och vi åt middag på en ganska ny resturang här i Vaxholm. Där det är kombinerat sushi, thai och kina-mat.  Smakade mycket bra!

Sen begav vi oss hemmåt och hade myskväll och kollade klart på serien Suits. Väldigt bra! Men gud vad jag blir arg att säsong två inte kommit ut än! Tycer det borde vara rent ut sagt olagigt(!) att avbryta en säsong när dte är så galet spännande! Sen tittade vi på ett avsnitt av Arne Dahls serie, om en amerikansk seriemördare som beger sig till sverige. Avsnittv två ska vi kika på i morgon tror jag. Då fyller även mitt hjärta år!

2012-01-07 ? 20:52:22

The power of words ♥

2012-01-07 ? 19:14:18

Vi trottsade både kyla & jägare





Idag så åkte jag ut till stallet tillsamans med Pernilla och hennes kusin. Vi bestämde oss för att rida ut i det fina vädret!
Så vi trottsade kylan och jägarna som höll till i skogen och skrittade hela slingan.

Även fast jag fortfarande är helt genomfrusen så var det otroligt skönt att komma ut på en "långtur" under dygnets få ljusa timmar. Toddy skötte sig ytterligt! Och eftersom vi bara skrittade passade jag på att jobba honom "lång och låg" i formen, han vill hälst skritta på med huvudet högt uppe bland stjärnorna. Men efter lite envishet från min sida skrittade han på riktigt bra i en låg avslappnad form på hängande tygel. Där marken var jämn och fin passade jag även på att ställa coh böja igenom honom, fortfarande i en låg avslappnad form på i princip hängande tygel. Och han svarade riktigt bra! Så jag är verkligen supernöjd!

Trot att han börjar fatta hur jag rider nu. Och jag får känslan av att hn tycker det är lite spännande och kul att få vara uppmärksam helatiden. Sen så berömmer jag honom nästan hela tiden vilket han också verkar uppskatta. Han är ju väldigt stor och stark, så lilla jag orkar lixom inte rida honom om han inte bär sig själv. Senast jag red fick jag ebröm av en annan tjej i stallet som sa att "det ser jätte mjukt och fint ut!". Det gjorde mig jätte glad, eftersom jag hela tiden känner lite prestationsångest att jag inte kan rida honom lika fint som hans ägare.

Men dagens uteritt var väldigt uppskattad både från vårat och från hästarnas håll!
Hoppas på mer vackert Januariväder och fler härliga ridturer <3


2012-01-07 ? 00:58:02

Everyone you meet comes with baggage.....

...find someone who loves you enough to help you unpack. ♥
2012-01-06 ? 22:03:11

En bästa vän <3



Ibland är min längtar efter en häst starkare än annars.. Och just ikväll längtar jag helt sjukt mycket! Jag längtar efter en bästa vän, någon att älska av hela mitt hjärta. Någon att luffsa runt i dom stora skogarna och upptäcka nya stigar tillsamans med. En trygg häst att rida barbacka på ut i skogen en vinterdag när solenlyser och snön gnistrar och det knarrar under hovarna medans vi skrittar längst vägen.

En bästa kompis att träna dressyr med, och utväcklas fysiskt tillsamans med. Men även att leka och ha allmänt skojj med. Träna för glädjens skull och inte för prestationerna och måsten. Utan för att vi båda finner glädje i att träna och att synkronisera med varandra.

En häst att älska. Där varje dag är lika rolig, oavsett om det regnar på tvären och det blåser iskalla vindar så åker man till stallet med ett leende på läpparna för att man VET att ens bästa vän bara väntar på att man ska hitta på något roligt tillsamans. Jag struntar i ras, utseende och i prestationer. Jag vill ha en vän för livet, en vän som jag känner mig trygg med. Jag vill ha innerlig kärlek och förståelse mellan häst och ryttare.

När ska min Ängel dyka upp?
När var och hur, jag är så nyfiken... För jag vet ju att MIN häst finns någonstans där ute.
Jag vet att det inte är önsketänkande eller inbillning. Jag vet att min häst finns där och
väntar på att jag ska hitta honom/henne..


2012-01-06 ? 16:10:07

The Secret - Full Movie



Den här filmen förändrade mitt liv till det bättre!
Den gav min insikter, och jag lärde mig förstå hur mina tankar
påverkar mitt liv och mina önskningar. Känner du att du hela tiden
drabbas av tråkiga nyheter och olyckor? Trotts att du gör "allt" för
att bara få in trevliga saker i ditt liv och gör goda gärningar?

Eller har du en önskan som känns omöjlig att nå?
Se denna filmen, den hjälper dig att förändra ditt liv
och den hjälper dig att uppfylla dina högsta önskiningar!


2012-01-06 ? 15:23:14

Fiffi kan konsten att göra tvärnitar i luften!

Haha kom på en så rolig sak som Fiffi gjorde igår kväll! jag tränar lite allmän vardagslydnad med henne ute på våra prommenader. Hon går alltid lös med mig, om vi inte ska gå över vägar osv, då sätter jag på koppel på henne eftersom hon är så liten och jag absolut aldrig någonsin skulle riskera att hon blir överkörd!

Vi var påväg hem från statoil som vanligt, hon stannade fint när jag bad henne stanna, eftersom hon är snabbare på att ta sig upp för alla hundra trapporna som man måste gå upp för, för att komma hem till mig. Och väl utan för porten vet Fiffi att hon ska vänta på min signal, innan man får springa in i trapphuset!

Men et som var så vansinnigt roligt var att hon tolkade en vanlig utandning som att jag sa "varsågod" på grund av att hon var så ivrig. Och hon kastade sig frammåt för att springa in i full fart, då hon tycker det är det roligaste på hela prommenaden! Men mitt i språnget sa jag "App, app, app" Vilket betyder typ "vad gör du? jag sa inte att du fick gå än?".. Så hon försöker tvärnita i luften och när hon landar så glider hon lite frammåt och sen springer baklänges till utgångspunkten, utanför porten. Haha, det såg så vansinnigt roligt ut! jag höll på att garva ihjäl mig!

Sen gav hon mig en blick som betydde "sorry matte, jag är visst lite för ivrig så jag misstolkade dig!" Så stog hon lungt och snällt och väntade på den rätta signalen. Vilket jag gav henne ganska snabbt! Tycker det är så himla roligt att hon tycker det är så roligt att träna just det där. Och hennes lydighet visades verkligen upp igår! Klart att hon nonchalerar mig ganska ofta, med att skälla på främlingar och ibland inte stanna helt ordentligt. Men det viktiga är ju inte att hon stannar och väntar, utan att hon faktiskt väntar in mig när jag säger åt henne.
Min älskade lilla Fiffi <3

2012-01-06 ? 15:10:06

Toddy <3

Åh i morgon ska jag äntligen rida Toddy, det ska bli så roligt! Känns som om det var evigheter sen, bara för att det var så intensivt där precis vid jul! Tänkte att jag skulle rida ut en svääng och sen rida i lite i ridhuset och jbba vidare på lång och låg och självbärigheten. Sen även på att lyssna till mina känlsor och rösten. Jag gillar ju inte att rida så mycket med kroppen, utan vill hälst rida med känslan och små hjälper. Och så fort Toddy är uppvärmd ordentligt vill han ju bara gasa på och då går det så jädrans fort!

Sen på söndag är det jobb igen, ska bli skönt att komma tillbaka. Få lite rutin igen. Är så tråkigt att vara ledig när dte inte finns någon att umgås med. Mathias jobbar ju.. Som alla andra, och sen är det ju lagom kul att alla ens vänner är så himla upptagna av annat.. Nä så jag längtar lite efter att gå till jobbet faktiskt. fast jag längtar inte till att gå upp tidigt på morgonen ;) haha! jag trivs ju så vansinnigt bra med mitt jobb, och det blri ju inte direkt sämre av att man har jordens bästaste kollega där också!

Sen så ska jag rida Toddy varenda Torsdag, och ev några fler dagar i veckan beroende på när jag är ledig osv. Men här i mitten av januari då vi ska flytta blir det nog bara en dag i veckan. Mer komme rjag nog inte hinna just då.





2012-01-05 ? 22:15:12

Morr..!!

Idag fick jag krupp på mamma och pappa! Dom åkte till ikea, och dom VET ju lixom att jag ska flytta snart. Och dom VET att jag behöver åka dit. Men nix, dom sa inte ett ljud till mig om att dom skulle åka till ikea. Jäkla skit päron! Är fortfarande sur på dom.. Tycker det är jävligt dålig stil faktiskt.

Och så säger dom, ja men du låg ju och sov?
Jaha?! Man kan väl väcka mig? Jag tar max 20 min på min på morgonen. Slänger på mig kläderna, och gör en kopp kaffe i min thermos, som jag tar med mig om jag ska någonstans. Så hur svårt kan det vara? Ursch..! Tycker det var riktigt egoistiskt. Speciellt när jag inte har ett jäkla smack att göra nu på dagarna när jag är ledig. Så varför inte sova bort tiden då lixom? Det är sunkigt väder, så man kan inte vara ute. Alla anndra jobbar. Så lixom, what to do?! ..Sova! Speciellt när man brottats med en supersvettig karlslok som pratar och skriker i sömnen hela nätterna.

Dock så är jag helt allena ikväll/inatt.
Ska bli ganska skönt faktiskt, trotts att jag såklart saknar honom när han inte sover "hemma". Men dom senaste nätterna har varit skit jobbiga. Fattar inte vad han drömmer för sjuka mardrömmar... han skriker helt vansinniga saker, och svettas som en liten gris så det bli swimming-pool i hela sängen.


                                      

                                          Så inatt får jag och katten lite kvalitetstid utan att riskera att
                                                                få en dyndsur karlslok över oss!


2012-01-05 ? 16:40:12

My love...



Är bara tvungen att visa er en bild på min älskade gamla antika tvättmaskin <3
Visst är den helt fantastisk :')?

2012-01-04 ? 22:19:29

Mannens vs kvinnans - hjärna






Hahahaha jag dör av skratt!
Jag älskar "diskutera-på-natten-området"
och "dåliga-ursäkter-kärteln" x)

2012-01-04 ? 21:50:34

Fiffis födelsedagspressenter





Detta supersöta halsband och den här mysiga tröjjan har jag beställt till Fiffi. Tror hon kommer bli jätte fin i det. Diamanter till min lilla diamant ;) och en mysig polotröjja att ha inne eftersom hon är så frusen. Tycker inte att hon passar i den rosa tröjjan som mamma och pappa köpte till henne för ett tag sedan. Och den gröna är alldeles noppig och lite trasig, plus att den har en döskalle på ryggen. Vilket jag INTE tycker är speciellt snyggt och passande.. Och den Lila tror jag kommer bli jätte på prommenaderna. Lila klär faktiskt Fiffi väldigt bra!

Så jag hoppas att Fiffi blir glad, vad tror ni?
Hon fyller ju faktiskt år här i slutet av Januari.
Tror bestämt att hon fyller år den 21/1 !!

2012-01-04 ? 18:38:40

Lär känna dina hjälpare - Början på ett liv fullt av magi!



Hjälpare – varför har vi dem?
Hjälpare är själar som valt att vara vår/våra personliga assistenter för att vi ska
nå de mål som vi satt upp innan vår själ återvände till jordelivet för alla nya läxor.

Våra hjälpare kommer dock aldrig att gå in och aktivt ta kontakt med oss om inte VI
säger klart och tydligt att vi önskar ha deras hjälp, svar, råd och assistans eftersom
universums lag om den fria viljan styr. Vår fria vilja.

Våra hjälpare är ofta själar vi haft starka band med i tidigare liv så att vår själv
känner igen dem och känner trygghet i deras visa råd. Det är dock inte avlidna
släktingar som kommer som hjälpare – de kan däremot visst vara närvarande
men de är inte hjälpare/guider.

En hjälpare har som jobb att jobba med dig och endast dig till skillnad mot änglar
och uppstigna mästare som kan jobba med många på en och samma gång.


Övningar för kontakt
Börja med att högt tala om för dina hjälpare att du önskar lära känna dem.
Detta säger vi högt för vi tänker dagligen hundratals tankar som vi aldrig skulle drömma
om att säga så för att vi verkligen ska visa att vi menar detta så säger vi det högt:

Jag vill att mina hjälpare tar kontakt med mig och ger
mig bevis på att de finns med mig. Jag är öppen och redo för detta.

Räkna med att det kommer ta ett tag INNAN bevisen börjar komma
– de är försiktiga i sina kontakter och det första som börjar hända är att du tror dig se något i ögonvrån
– du tittar och inget är där. Du kommer tro att du inbillat dig så detta måste du sluta med.
Säg i stället ”var det min hjälpare så visa dig igen”.

När det sker ofta och du slutat ifrågasätta vad som sker ber du din hjälpare
ställa sig nära dig så du kan KÄNNA energin. När du upplever känslan av att någon står bakom dig
– gör övningen gång på gång tills du är helt trygg med att det är din hjälpare som står där.

När du står och diskar t.ex. säg ”Ställ dig bakom mig”. När känslan kommer säg ”Kliv bakåt”
känn hur energin kliver undan. Säg ”Kliv fram” – lek med denna känsla så du blir helt trygg
med hur det känns.

När du kan detta så provar du att känna in om energin är en manlig eller kvinnlig energi.
Säg det du känner högt och be din hjälpare bekräfta om du har rätt i det du säger.
Det kan vara värme, att hjälparen kliver framåt eller bakåt.

Be din hjälpare prata med dig. Lyssna och hör ”en tanke” som kommer snabbt,
så snabbt att du vet att det inte var din egen. Lek med detta tills du vet vad som
är din hjälpare och vad som är dina egna tankar. Ställ frågor till din hjälpare
och börja med frågor du VET svaret på tills du vet och är trygg med din
hjälparens sätt att kommunicera.

Blunda och känn in din hjälpares energi och försök ta in så du får en bild av hur din hjälpare ser ut
– be din hjälpare stärka sin energi så mycket att du kan ta in bilden av henne/honom.


Frågor du kan ställa till din hjälpare:

Vad heter du?
Hur har vi känt varandra tidigare?
Varför är du min hjälpare I detta livet?
Vad är min största läxa I detta livet?


Be din hjälpare ta dig till dina mål
Så du får tips om den väg du ska gå

Be din hjälpare aktivt hjälpa dig I vardagen och när du får svaren:
LYSSNA och handla därefter det är då ditt liv börjar bli magiskt.

Kom ihåg att TACKA din/dina hjälpare när de ger dig tips eller ber dig ändra något innan du bett dem om råd
– det är då ditt liv börjar ändras och bli exakt så häftigt som det kan bli.
När ni samarbetar I det lilla det är de som det stora.

Hitttar du en kurs du funderar på att gå? Fråga din hjälpare vad han/hon tycker om valet….

 

Lycka till!!

Dessa övningar är skrivna av
Ingela Hallgren

Kvinnokraft.net

2012-01-04 ? 18:19:19

Fick en pressent igår kväll <3



Titta vilken söt liten mobilväska som jag fick av min älskling igår. Jag funderar på att pimpa upp den lite ytterligare, men vet inte riktigt hur. Eller om det skulle förstöra den. Jag blev iaf jätte glad över en liten oväntad överaskning! Jag älskar att få pressenter, trotts att jag har lite svårt att ta emot och säga tack haha!

Min älskade, älskling TACK <3




2012-01-03 ? 21:32:32

titta så fint <3



Nu stär äntligen mitt namn på dörren till lägenheten! Ni som inte varit med om det fattar inte vilken härlig känsla det är! Det är helt otroligt, mitt namn står på dörren till en lägenhet. En lägenhet som jag om inte allt för lång tid kommer att flytta in i tillsamans med min pojkvän. Men eftersom jag står på kontraktet så står bara mitt namn där, än så länge i allafall.

Sen bjöd jag på en bild på lite saker jag införskafft till lägenheten. Lite tråk-saker, en saker som faktiskt behövs. Eller ja... Fritösen kankse inte behövs, men den är sprojlans ny och jag fick den. Så varför inte? Se lådan ovanpå den är en kaffebryggare. Sen brevid en brödrost. Och till vänster en toapappershållare, och i påsen brevid den så är det lite andra bra och ha grejjer.

Min bästa kompis Fideli´s pojkvän Nicklas har precis köpt en lägenhet här i samma område. En exakt likadan lägenhet som vi också ska flytta till. Så var där och kikade nu ikväll. Hans lägenhet är dock renoverad vilket inte våran är. Jäklar vad fin den var! Och köker var exakt likadant förutom att dom hade satt dit spottar istället för lysrör ovanför diskbänken. Och så hade dom bytt handtag till köksskåpen och lådorna. Det gav verkligen köket ett lyft! Så det ska nog jag också göra efter hand.

Det är ju alltid kul att se hur andra gör, och eftersom vi har en exakt likadan
lägenhet är det roligt att jämföra litegranna och bolla idéer och utbyta tips.


p.s
När vi flyttat in ska jag puttsa bort allt skrot på brevinkastet...
Och så ska jag ordna en fin välkommen skylt <3

2012-01-03 ? 20:12:13

Vill du ha kontakt med din egen hjälpare?

Juste, för er som vill komma i kontakt med era egna hjälpare. Har jag tillgång till er superbra dokument till det! Så om det finns intresse för det, så kommentera här bara så slänger jag upp det här på bloggen isåfall.

För ALLA har minst en hjälpare, och vissa har flera då
deras avlidna släktingar valt att gå in som extra hjälpare.


2012-01-03 ? 19:42:17

En nypa frisk luft kanske?

Nu är jag helt slut! ..Så ska ta och byta om och ta en prommenad med Fiffi. Kan behöva lite frisk luft och en prommenad. Jag som suttit inne precis hela dagen! Och snart kommer förhoppningsvis min karlslok hem så då blir det nog bänka sig i soffan framför en bra film med någonting gott!

Nä nu ska jag gå ut och prommenera. Iaf hela vägen ned till statoil ;)
Ska överaska min älskling emd varsin Ben & Jerry hade jag tänkt.
Han har tjatat om det i flera veckor. Men jag har inte varit sugen alls..
Tycker inte riktigt att man äter glass på vintern. Jag vill ha sommar!



2012-01-03 ? 19:23:16

Änglar, hjälpare, attraktionslagen.. m.m

Jag tror på Änglar och högre ljusa energier. Jag tror på ödet och på attraktionslagen. Men för det innebär det inte att jag är religös av något slag. För det är jag verkligen inte. Jag skriver inte om det här för att övertyga er som inte tror, utan för att hjälpa andra att förstå som faktiskt tror och är öppen för detta, precis som jag själv.

Änglar är "gjorda av" energier. Precis som allt annat här i världen är uppbyggt. Likaså luften som vi andas och koldioxiden som vi andas ut. Allt som finns syns inte, men ändå finns det!

Precis som att vissa hävdar att man inte kan tala med djur. men våran hörsel och anledningen till att vi kan höra, är för att ljudvågor "slår" mot vårat höra. Det finns massor av mystiska manicker som vi människor "tämjt" och förpackat i olika boxar och lådor. Några exempel är Radion, telefonen, internet, ekolod, radar. Och som Tamara Baltzar skrev i en av sina böcker.

"Det är så lätt att förminska oss själva och ta dem för självklara när vi betraktar dessa uppfinningar. jag tror att vi glömemr bort att uppfinningarna är våra egna skapelser. Men att dessa skapelser egentligen redan fanns i naturen. Fåglarna inspirerade oss att flyga. Fisken att ta oss över havet. Fladdermusen hittar hem i mörkret med sitt utlraljud. Ålen navigerar fram till Sargassohavet. Fåglar navigerar efter stjärnorna. Jordens magnetfält påverkar dem och oss. radiovågorna, elekticiteten, atomerna, magneten, ljuset - som är en elektromagnetisk våg - fanns redan. Men vi tänkte. Och tänkte. Alltså är vi större än alla våra uppfinningar. Större än vi tror. Vi har en enorm skaparkraft inom oss. En enorm förmåga."

Eftersom allt detta finns, och vi inte kan se det, betyder det då att det är det enda osynliga energierna som finns? Nej det tror inte jag. Jag är övertygad om att Änglarna är med oss i vardagen. Och jag är övetygad om att "spöken" finns. Att själen inte dör. Och att man levt flera tidigare liv innan detta. Att livet är en skola.

Jag tar med ett till litet utdrag ur Tamaras bok.
Där hon berättar om Lisen, deras folkilskne sto som inte längre var så folkilsken.

"Ibland när det kommer nykomlongar till stallet, så kan hon visa upp sina allra hemskaste miner. Hon gör ingenting utan ser bara nöjd och beåten ut efteråt. En dag frågade jag henne varför hon fortfarande visar fula miner.

- skojar bara, sa Lisen.

Och så visade hon mig en bild av hur en människa ser ut när hon blir rädd. Människan står där framför Lisen och försöker gulla med henne och allt är frid och fröjd. Lisen får tråkigt. Hon visar då sin allra hemskaste min och då tänds en massa "lampor"i människan. Det ser ut som ett tivolihjul som lyser med röda lampor av skräck. Det tycker lisen ser roligt ut. Hon skojar bara, men människan blir rädd. Vi kan altså inte dölja våra känslor och motiv därför att hästen ser vad vi innehåller. Den läser våra tankar. Vi tror att när vi pratar och tänker så gör vi det med ord. Men så är det inte. Vi tänker också med bilder trots att vi hackar sönder dem med allt för många ord. Bilden kommer före ordet även för oss, fast vi inte tror det
."

Med detta vill jag får er att förstå att vi alla är skapade på olika sätt. Djuren ser så mycket mer än oss, för dom är mer öppna för det än vi. Dom ser våra färger som auran innehåller. Dom känner till energierna bättre än oss, som tex katten som älskar kurrykryss, som vi människor ofta får problem utav. Då enerierna är för starka för oss, trotts att vi inte känner av dem lika väl som djuren.

Folk pratar om att man ska lita på magkänslan. Men hur an vi ha en magkänsla om vi inte tror på att det finns energier som vi inte kan förklara? Och vi kan utan att prata se om en människa är ledsen eller glad. Trotts att dne "håller masken". Om vi blir kramade av någon som vi älskar, och som älskar oss tillbaka, kan vi känna kärleken strömma från personen.

Kärlek är också energier, som vi inte heller kan förklara.
Och änglarna är energier av just kärlek och ljus. 


                                                    

Här är en bok av Margit Sandemo, Har boken själv och har läst den flera gånger,
med några års mellanrum. Och jag skriver av baksida av den så ni får en bild av vad den handlar om.

"Då Margit sandrmo bad läsarna av en norsk veckotidning att skriva sina egna erfarenheter med hjälparna, blev resultatet i första omgången drygt hundra brev. Men berättelserna fortsatte att strömma in. Även om det på inga vis är något försök till att skriva en vetenskaplig avhandling om fenomenet, överbevisar denna samling om att där är någon vid vår sida, oavsett vad vi väljer att kalla dem. Våra tidigaste förfäder i järnåldern och på vikingatiden kallade dem för följeslagare. Då krsitendomen kom,blev de kallade skyddsänglar. Skyddsande, skyddshelgon, beskyddare, änglavakt - benämningarna är många. I våra dagar använder man hälst benämningen hjälpare. Det är bara ett fåtal som märker dem, om än färre som får se dem. Men de är där, beskyddar och ser till oss. Vi är inte ensamma...."

Om ni önskan kan jag ta med en av berättelserna ur boken.


Men sen är det också det här med attraktionslagen.
Enligt attraktionslagen så attraherar du det du fokuserar på, dina tankar styr det "du får". Tänker du att du är framgångsrik och klarar allt så banar det väg för att du faktiskt klarar det du tar dig för. Tänker du att du är olycklig så förblir du olycklig. Tänker du negativt så fokuseras tillvaron på det negativa - tänker du positivt så fokuserar du och "ser" det positiva runt dig.

Styr ditt liv med dina tankar! Det är inte så konstigt som det låter.

Dela upp din dag i olika segment där du inför varje ny syssla du ska
göra faktiskt bestämmer dig för vad du vill uppnå. Var aktiv i tanken,
välj att göra de saker som känns bra och rätt. Välj att tro på det du gör.

Sätt upp mål och se att det som dyker upp och som du kanske ser
som "hinder" kanske egentligen är en hjälp på vägen.

Kom ihåg att varje dag:

  • Fokusera på det du önskar.
  • Påminna dig om att allt är möjligt.
  • Vara tacksam för det du redan har.
  • Bestämma dig för att avstå från stress. Det är enklare att få kontakt
    med intuitionen om man fokuserar på det man gör och håller tanken lugn.
  • Inse att allt som sker ger lärdomar.
  • Omge dig med människor som ger dig en inre energi.
  • Börja dagen med att be om att få möta intressanta människor och händelser.
  • Avsluta dagen med att tacka för allt du fått vara med om.
  • Inse att du alltid har valmöjligheter och att det är du som styr ditt liv.
  • Hålla ditt sinne öppet och tillåtande. Alla människor har rätt att vara de som de önskar vara.
  • Lyssna på din intution (din inre vägvisare) och hålla utkik efter synkroniciteter, dvs synkronistiska händelser vilka ofta inträffar när man är ”på rätt väg”.

    Om attraktionslagen är hämtat från: http://livsuppgift.blogspot.com/


Finns även en film om detta som är sjukt bra, och som ändrade en stor del av min syn på livet. Den heter "The Secret". Hela filmen finns på youtube.com så man slipper olaglig nedladdning om man inte vill köpa den.
Sök på på The Secret - Full Movie.

Jag har även en Änglaorakel kortlek för daglig vägledning. Där jag kan göra läggningar åt både mig själv och åt andra. Jag har just börjat med läggningar och gör det än så länge helt gratis. Det blir aldrig fel. När jag drar kort så tonar jag in mig på personen jag ska dra kort till. Och kopplar upp mig som en kanal för dom högre energierna som då arbetar genom mig.  Samt att jag försöker sätta mitt ego åt sidan och ställer in mig på mitt "högre jag". När jag drar kort åt andra så kan jag själv aldirg relatera till korten, eftersom dom inte är till mig. Vilket också blir väldigt tydligt. Och dom som får korten kan alltid rekatera till det. Det är inte komplicerat alls, utan väldigt enkelt. Det som kan bli lite knöligt är att tolka korten mer specifikt åt andra. Men det jobbar jag vidare på, och har tänkt att gå en kurs för att förstå mina änglakort helt och hållet. Så jag lär mig "läsa mellan raderna" och även läsa av bilderna som också innehåller budskap bättre.

Jag har inte svar på allt om detta, då jag själv håller på att utväcklas andligt och medialt. Men har ni frågor så får ni gärna ställa dem och jag ska försöka svara på den så gott jag kan. Men jag lägger iinte ned energi och tid på att svara på kommentarer som inte kommer från folk som faktiskt är öppna för detta. Då jag gör detta för att hjälpa andra som är öppna för detta, och inte för att överbevisa sånna som inte är öppna.



                  
                                             Bjuder er på en härlig låg av Alabama





2012-01-03 ? 16:26:06

Swedish House Mafia - save the world



2012-01-03 ? 16:07:48

Indigobarn

Det känns som om att någon skrivit av mig som person nästan på pricken! Så jag antar att jag faktiskt är ett Indigobarn. Och när flera andra också har påpekat att dem tror att jag är Indigo, så känns det verkligen som att det stämmer. Jag började söka på vad det var då en tjej sa till mig "du är sån typsik Indigo, du borde läsa om det"..

Delar med mig av den här informationen till er utifall det finns fler som känner igen sig. Kan vara rätt så skönt att få svar på varför man är som man är och handlar på ett visst sätt i olika situationer.
Hoppas några av er känne rigen er!



Kännetecken

Många Indigobarn är clairvoyanta och alla är de starkt intuitiva. Eftersom deras kollektiva livsuppgift är att höja medvetandet och integriteten på jorden kan de lukta sig till falskhet och oärlighet på långt håll. De vet när man ljuger för dem eller försöker manipulerar dem. De flesta Indigos föddes mellan 1975 och 1995 men de finns vuxna som idag är mellan 45-65 år med dessa energier och karaktäristika. De flesta barn idag har mer eller mindre Indigoenergier och väldigt många har en balandning av Indigo- och Kristallenergier.

 

Ett Indigobarn kan ha följande egenskaper:

  • Individualister
  • Stark utstrålning
  • Uppvisar ledaregenskaper
  • Risktagare
  • Egensinnig
  • Blir lätt uttråkad
  • Blir frustrerade när de tvingas utföra monotona uppgifter
  • Otålig
  • Har svårt att vänta på sin tur
  • Har svårt med disciplin och att bli tillrättavisad
  • Tycker inte om att följa order och instruktioner
  • Vill alltid veta VARFÖR, speciellt när de blir ombedda att göra något
  • Pendlar mellan låg självkänsla och grandiositet
  • Oftast verbalt begåvad
  • Kreativ med intresse för musik, konst eller annat kreativt skapande
  • Starkt intuitiv, ibland även synsk och medial
  • Vid sjukdom har de ofta diffusa symptom och kan därför vara svåra att diagnostisera
  • Känsliga för kemikalier och konstgjorda tillsatser i maten
  • Får lätt kontakt med djur
  • Benägenhet för missbruk (alkohol, droger, socker, drama, sex mm)
  • Har varit eller är deprimerad och kanske haft självmordstankar
  • Har ofta svårigheter med insomnandet och/eller svårt att somna om då de vaknar mitt i natten
  • Har fått antydningar från omgivningen eller t o m diagnostiserats med ADHD/ADD
  • Söker efter och har behov av djupa varaktiga relationer till vänner
  • Har en stark känsla att deras liv har ett bestämt syfte och/eller en djup önskan om att hjälpa mänskligheten
  • Dagdrömmare och visionärer

från www.celestin.se

2012-01-03 ? 04:57:04

Delade meningar och märka revir!

Näpp...
Nu har jag suttit och beundrat min vackra blogg tillräckligt. Dags att gå och sova istället, för att sitta och blänga på datorn. Är bara så sjukt nöjd att det är svårt att slita sig, speciellt när man vet att sängen är tom :'(.. Men i morgon är min kära karlslok här igen. Och förhoppningsvis kommer vi iväg till ikea då också.

Vet inte hur länge vi pratat om att åka till ikea... Hur länge som hälst?
Och det blir ta-mej-faan aldriv av haha! Hur är det möjligt?

Men jag kommer gå L-Ö-S när vi väl kommer dit.. Kommer köpa ljusstakar, ljus, påslakan, ja allt! Och juste, gardiner måste vi ju ha! Men först så gäller det ju att vi hittar en schysst soffa. Och det är ju faktiskt det viktigaste. Och sen, garderober. Men vi har kommit överens om att vi köper garderober om någon månad då vi har lite mera pengar. Tills dess får jag hålla mig till tåls i en byrå.... Vet inte riktigt om jag gillar den tanken riktigt. Gillar att kunna ha mina kläder hängandes på galgar.

Och sen ska jag försöka reda upp så allting är klart den här veckan. Eller ja, så klart det går att få det. Är ju ledig nu, och sen precis då vi flyttar kommer jag jobba som ett as igen. Så det är min kära karlslok och våran gemensamma vän Björn som kommer få måla om.. (och bära möbler) Mohahah...! Men eftersom mamma är hemma i morgon, så ska jag passa på att övertala henne om att börja sortera glas, bestik och talrikar som vi får ta med oss. Sen ska vi tydligen få massor av sånt av hans mamma också. Och han hävdar att dom har skoställ och sånt också, men jag är inte helt säker...

Gud.. Jag har ju aldirg gjort det här förut..? Åh, jag vet ju inte vad man kan behöva... Jo, dammsugare... men det kommer jag låna av mamma tills vi hittat den perfekta. Och mattor! ..Men jag fattar inte varför mattor måste vara så snuskigt dyra för. I alla fall sånna mattor som vi (jag) vill ha.. Men hallmattan nere hos mig ska jag ta med. Tror vi kommer få ha den inne i köket eftersom den är så pass lång.

Ska ju ta med mig en hel del andra grejjer också nere från mig. Så som min antika tvättmaskin, och ja den är antik på riktigt. Jag älskar den! Tyvärr kan man inte direkt säga att min kära karlslok är riktigt lika förtjust i den så som jag är. Men den ska med. Sen ska min tv hylla också följa med, tillsvidare. Den är inte heller min karlslok så förtjust i.. Sen ska min pall med också. Den har han inte klagat på iaf, tur det! Sen ska blomorna och blompedistalen med. 

Och så  måste jag köpa växter till mina krukor som ekar tomma, eftersom jag råkat ha ihjäl växterna som en gång bodde i dom. Riktigt fina krukor faktiskt, dom har jag fått av min moster Pia!  

Vi hade för övrigt en tvist igår kväll om mitt "hästhuvud" som jag har på väggen. Det är en fantastiskt söt liten pryl som jag köpte på Globen Internatonal Horse Show i november. Den gillar han i-n-t-e... Men även den ska med, för jag älskar den! ..Han säger att om vi hade haft en öppen spis, så hade den kunnat få följa med som virke... Men som sagt, även den ska med...!

Vi har lite delade meningar om hur vi ska inreda lägenheten osv. Han är livrädd att det kommer bli för tjejjigt, och lite gammaldags blandat med moderniteter. Vilket det absolut kommer bli om jag får bestämma helt själv! men det har ni nog redan förstått att jag inte får. Så det är tur att han inte sett byrån som jag ska få av syrran! 

Och på tal om hans rädsla över min inredningsmak så har han gått och paxat 3 gigantiska supermoderna tavlor. Och det har han gjort för att markera revir, det är jag alldeles säker på! ..Det är tydligen höghus och massa annat på. De är med all säkerhet heltsuveränt gjorda och galet coola, eftersom en konstnär som heter Bobby har målat dom, och han är verkligen helt vansinnigt duktig! Men jag vet inte riktigt om just de motivet passar ihop med mina möbler :(. Jag har dock inte sett dem ännu, så jag ska inte ta ut sorgen i förskott.

Juste, har jag berättat om filten som min pappa fick i julklapp av jobbet? Det är en helt fantastiskt mjuk och len filt osm jag lagt vantarna på. Pappa försvarade den med näbbar och klor, precis som han gör med allt som är hans och som jag lägger vantarna på. Men jag använde rmin kvinliga list som pappa inte har någon utav. Så såklart har jag vunnit. Jag gick tillväga såhär, jag lät den hänga på en av köksstolarna ända tills mamma hängde den på trappräcket. När den hängt där några dagar så lyfte jag ned den därifrån när jag försäkrat mig om att ingen såg mig. Sedan smög jag sakta ned för trapporna till min våning och la den på soffan. Pappa har inte fårgat efter den på säkert 2 veckor, så nu är den min! Och försvinner den kommer jag absolut att fråga efter den!

Oj jisses vad klockan har tickat på under tiden jag skrivit.
Bäst att jag kastar mig i säng så jag är pigg och fräsh i morgon.
Av någon anledning får jag känslan av att det komemr bli en lång dag i morgon...


Bjuder bara på en bild på mitt rum, som det typ ser ut i dagsläget bilden är fårn 2010.
Här ser man också min tv-hylla som han inte gillar men som ska med, och så pallen och blompedistalen. Men spegeln och mina tavlor ska också med. Och soffbordet har han envisats om att vi ska ta med.. För det gillar han tydligen.

2012-01-03 ? 03:26:04

Finaly - Ny bloggdesign!

haha shiit, snacka om jag har kämpat nu inatt med blogg designen! Hittade en desigt som var superfin. Dock vill jag ju inte ha massa bilder på någon främling på min blogg. Så då började projektet att sätta in bilder på mig själv där istället. INTE enkelt säger jag bara! Men nu ser bloggen lite roligare och fräschare ut tycker jag. Vad tycker ni?

Jag är iaf helt sjuuukt nöjd med min insats som bloggdesigner haha ;)
Och nu måste jag prova att ladda upp en bild i jätte stor storlek också!

2012-01-02 ? 23:03:53



Lite vill-ha saker till lägenheten...

2012-01-02 ? 20:31:10

tjatar lite till.....

Jag förstår att ni lider av mitt eviga tjat om min karlslok och lägenheten som jag ännu inte flyttat in i. Det måste verkligen vara så sjukt tråkigt för er att läsa om. Men jag kan helt enkelt inte hålla mig. Jag håller på att avlida av all längtan. Och karlsloken älskar jag ju så gränslöst mycket trotts att han är knäpp och ganska trög i vissa avseenden och situationer.

Och idag mina damer och herrar har jag fyndat!
jag har fyndat en fritös, och en kaffebryggare samt en toapappershållare och lite annat. Hemma hos min mammas arbetskamrat. Hon har nämligen flyttat från en villa på över 200kvm till en liten två! Och det komsika var att den lägenheten hon bor i, där bodde min mamma när dom flyttade ned hit från Piteå då hon var liten.

Annars så har jag i princip inte gjort ett skit alls idag. Jag skulle egentligen ha tvättat våra kläder. Men jag orkade helt enkelt inte ta itu med det. Fy fanken vad med tvätt vi har.. Och egentligen borde jag ha städat där nere. Men, det orkade jag inte heller. Det enda jag kan tänka på är flytten!

Och jag är snart beredd på att städa ur och flytta ut allt ur lägenheten själv haha! Det var väldigt längesedan jag längtade såhär mycket efter någonting. Vet inte om jag någonsin har längtat såhär efter någonting, förutom efter min karlslok när han har varit bortrest eller dyl..

Tänk också vad fantastiskt massor med roliga och helt underbara "före och efter" bilder jag kommer att bomba er med när vi får helt fri tillgång till lägenheten ;)! Innan vi målat, efter vi målat. Innan vi flyttat in soffan, efter vi flyttat in soffan. Innan jag ställt fram allt mitt krimskrams, och efter... haha! ÅÅÅHHHH! Jag längtaaaaar!!


den här creepy blicken, och den här arga blicken, ska vi ge snubben som har sina grejjer i lägenheten om han inte städar ur den snart hahah!
2012-01-02 ? 14:17:16

Nyårsafton







På nyår så startade jag ju dagen här hemma. Men styrde snart kosan till min finaste Joanna, för att fira ite där. var så kl att få se hur hon bor, och få träffa hennes nära och kära. Och speciellt hennes sambo coh fästman Dagge (kan inte stava hans riktiga namn så ni får nöja er med smeknamn)..

Men precis som alla andra så vilel ju jag fira tolvslaget tilslamans med min egen älskade pojkvän och väldigt snart sambo. Så jag åkte hem så jag var hemma till 22.30 Syrran tajmade mig perfekt och vi förevigade ett par bilder på oss två tillsamans. Sen kl 23.00 dök mitt hjärtas älskling upp. Vi gjoorde kaffe och gick ut och satte oss på berget och kllade på alla raeterna. Det var så fint och så fick jag min efterlängtade puss på 12-slaget. När 2011 blev 2012 <3

2012-01-01 ? 16:28:45

2012

Nytt år, nya möjligheter. Och lägenheten är "min" jag står på kontraktet! Från och med idag :)!! Dock så flyttar vi inte in fören om två veckor då han som bott där inte haft tid att flytta ut ännu. Så snart ska vi börja måla om och fixa.

LÄNGTAR!
Det här året ska bli det bästa!!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!