2011-12-30 ? 19:45:29

fotografier









Har ju fått prova ett annat objektiv som jag egentligen skulle köpa. men det saknar egen autofokusmotor så man måste ställa in fokusen manuellt vilket är VÄLDIGT svårt.. Men bjuder er på några bilder som jag blev nöjd med. Dock så är jag väl inte så nöjd med bilden på mig själv. Men lägger upp den bara för att det är första gången min mamma ens provar min kamera, och hon lyckades ställa in fokusen riktigt bra på första försöket! Vilket min pappa då INTE lyckades med haha!

ÅÅh vad jag önskar mig ett precis likadant objektiv fast med autofokusmotor..!
Morr på att min kamera inte har en egen sån motor i sig....

2011-12-30 ? 17:55:37

vägledning

Gaaah vad jag längtar tills det här året är slut! Och den första januari är lägenheten våran! Fast han som bor där nu har inte möjlighet att städa ur den förens i mitten av januari, så han har betalat hyran för januari. Jag LÄNGTAR så jag håller på att bli galen!

Tänk att jag äntligen ska få bli "vuxen" på riktigt, få ett eget hem! Då ska vi börja med att måla om, så vi det blir fräscht och fint. Ska höra med min kompis Björn om han kan tänka sig att tapetsera lite också. Skulle vilja ha en fondvägg, men resten vitt! Så det bryter av litegranna.

Sen har jag förörvirgt haft en ganska jobbig tid nu senaste veckan.. Därav dålig uppdatering då jag inte har lust att skriva massa eländigt. Men jag har privat ett nytt objektiv till min kamera. Men de objektivet saknar egen autofokusmotor. Så sa lämna tillbaka det till min gamla klasskompis om han inte vill sälja det väldigt billigt till mig förståss.. Men annars är det Precis ett sådant objektiv jag skulle vilja ha!

Men sen har jag börjat ge vägledning till folk genom min änglaortlek.
Vilket är väldigt roligt, speciellt när man får höra att det verkligen
 stämmer väldigt bra! Och att det verkligen var svar på frågan som
dem ställde eller att dem kan relatera till det.
2011-12-28 ? 22:03:15

jag vill ha nytt objektiv <3



Någon som känner sig manad att sponsra mig med detta objektivet ;)?
Ett stativ och lite andra prylar behövs också!

Tas tacksamt emot!
från vem som hälst som känner sig manad att sponsra mig ;)

2011-12-27 ? 17:34:26

27 december

2011-12-26 ? 22:50:19

kvällsfotografering







Nu under kvällen har jag ängnat mig åt att fotografera lite. Tog lite bilder på kopparna som jag köpte till mig och Mathias i julklapp. Tycker dom är så himla fina! Dock var ljuset as dåligt och min fokus ville inte sammarbeta alls. Så blev inte alls så nöjd med bilderna. men bjuder på tre stycken ändå..

2011-12-26 ? 18:10:39

låten talar för sig själv



2011-12-26 ? 13:48:09

Toddy!



Ska berätta lite om stallet nu dom senaste dagarna! Toddys ägare är ju bortrest så jag har haft hand om honom i flera dagar i rad nu :)! Bilden är från julafton då jag och Pernilla skrittade ut med hästarna!

Som sagt så skrittade vi bara ut på julafton, vilket hästarna uppskatatde jätte mycket! Och Toddy gav mig en julklapp också ;)! Han kom faktiskt och mötte mig i hagen på självaste julafton! Det har han aldirg gjort tidigare. Han brukar faktiskt strunta rätt fett i mig haha och vara väldigt likgiltig. Men på julafton blev han jätte glad och kom mig till mötes i hagen. Det värmde mitt hjärta så otroligt  mycket!

Igår när jag red så tränade jag på att han får bära sig själv. han vill gärna att jag ska bära honom åt honom. Och i början av varje ridpass så går han knappt frammåt, och när han blivit uppvärmd vill han bara springa iväg! Så vi övade igår på att han ska lyssna till min röst och till min känsla. Samt bära sig själv på lång tygel. Altså inte kunna lägga ansvaret om bärigheten och formen på mig. Såklart fick jag ju ge honom lite ledande tygeltag och pillade lite då och då. Men det gick faktiskt väldigt bra! HJan kändes jätte fin efter en stund. I början gasade han bara iväg med mig, men efter en stund dnär han förstog att han var tvungen att lyssna till känslan och rösten så gick det jätte bra! Helt plötsligt lyssnade han jätte bra till mig röst, när jag ville sakta ned tempot för att det gick för fort. jag behövde inte ens ta i honom tillslut.

Jag känner mig faktiskt väldiugt vädelös som ryttare när jagh rider Toddy.  han är en väldigt trevlig häst att ridasnäll och sådär. Men jag rider inte så mycket med hjälper. Och han lixom skiter i mig ibland haha! Men såklart han lyssnar, men han känns inte alltid så glad.

Men jag tror att han kankse är en häst som man måste lära känna på riktigt! Att det tar ett tag innan han släpper in en ordentligt. Han har ju haft en väldigt svår tid innan han kom till sina ägare han har nu. Han blev en såkallat problemhäst när han gick på ridskola. han skcikade av folk på löpande band och gick inte ens att sitta upp på. Så jag tror att han behöver tid på sig, och behöver lära känna mig och se vad jag är för person först. Innan han öppnar upp sig för mig. 

Så jag ger honom tid. vill han mysa när jag tänkt att tränsa så står jag coh myser med honom. Jag har mer tålamod  och låter saker ta lite längre tid. Sen när jag rider så berömmer jag honom kankse onödigt mycket. Men jag vill ju att han ska tycka det är roligt att jag rider. Han är ju en så snäll häst, han gör vad man säger åt honom, men han gör det för att han är snäll inte för att han tycker det är kul. Men han tycker ju att det är kul när hans ägare rider, det ser man! Och det ser jätte fint ut. Så jag jobbar massor med att han ska kännas glad då jag rider. Och att han ska bära sig själv och lyssna till små hjälper.

Idag ska jag ut dit också!  Så fort pappa kommer hem ska jag tvinga honom att köra ut mig till stallet.






2011-12-26 ? 12:31:51

Orkar inte

Urk..... Jag vill spy!

2011-12-23 ? 14:41:59

pepparkaksdax!

Om en liten stund så ska jag och lillebror baka pepparkakor!
Resultatet kommer sen ;)

2011-12-22 ? 13:27:32

strålande jul



Här har vi en bild på dom fina julklapparna vi fick från jobbet! Två muggar var från Ittala och en påse med riktigt väldoftande tée! Muggarna är verkligen superduper fina, men bilden gör dem inte riktigt rättvisa. Bilden är ju trotts allt fotograferad med min Iphone.. haha!

Idag är det mycket som står på schemat, och jag känner mig krasslig. Ska träffa Simon, som jag inte träffat på evigheter! Han har nämligen flyttat ned till Lund för att studera. Men är nu hemma över jul för att fira med familjen. Sen ska jag och min karlslok åka till Ikea och sitta in en soffa... och så ska jag åka ut till stallet coh ta hand om Toddy <3

Men.. Jag har världens huvudvärk och ont i nacken och axlarna.
Det suger BIG TIME! Så får se hur mycket jag orkar med idag faktiskt..
Vill ju inte bli sjuk såhär 2 dagar innan jul....

2011-12-21 ? 20:42:10

Jul jul jul och ledighet

Åh nu är jag ledig fram till den 27! Ska bli så otroligt skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt. Jag har verkligen världens bästa jobb men mina arbetstider gör att jag i princip inte hinner med annat än just att jobba, så nu ska jag skämma bort mig själv ordentligt!

Och något annat som är skönt är att jag har alla julklappar färdiga nu. Eller ja en kvar egentligen, men har ingen aning om vad jag ska hitta på där?

Mathias får ju kallingar och strumpor och så har jag ju köpt rökelser och två koppar till oss, sen ska syrran få en special designad grej som jag inte tänker avslöja fören efter julafton! Och mamma och pappa får varsin lexinton handduk, och Ruben får wow.

Haha själv får jag väl ingenting.. Mamma och pappa fick jag ju mina uggs stövlar av som förtidig julklapp. Men det är ju att få ge som är det roligaste :) <3

Bjuder också på ett vackert kort <3

2011-12-19 ? 23:43:57

hjärtat

Min älskling kom nyss hem, vi hade ett litet och otroligt onödigt litet gräl. Som var helt obefogat! Men han kom hem med chips och dipp som han vet att jag är galen i haha! Och förklarade att det inte var mig han var arg på och bad om ursäkt. Det var inte alls en stor grej utan jag hade redan glömt bort det! men han va så söt.. <3

Nu ska jag tända lite ljus och leta fram något mysigt att titta på innan det är dags att gå och lägga sig. Plikten kallar ju som vanligt i morgon. Men på Torsdag börjar min ledighet! Och då ska jag och min älskling iväg till Ikea. Det är tydligen helt spikat haha! Men med min ledighet innebär också att jag har Toddy<3! Ska bli så himla roligt!

Det ska bli extra roligt också just pga att jag just nu läser en helt sjukt gripande bok som heter "Hästar Berättar". Den har fått mig att tänka till väldigt mycket, och jag ska prova lite olika saker på Toddy då har jag tänkt. Det är en bok som ALLA hästintresserade borde läsa. Förövrigt så skrattade han igårkväll och sa att han tycker att jag är så söt som ligger och läser hästböcker på kvällarna. Jag kunde helt enkelt inte slita mig från boken! Så otroligt gripande och mitt hjärta BULTADE nonstop och blödde och gjorde så ont imellandåt Och jag har bestämt mig, jag ska bli djurkomunikatör. Och jag ska lära mig att älska alla!


                       Bild på mig och min älskling från sommaren 2009
2011-12-19 ? 23:08:38

julklappar



Idag har jag jobbat, men fick sluta tidigt så passade på att knata förbo Täby Centrum för att köpa lite julklappar! Det blev julklappar till mamma och pappa, och så blev det faktiskt julklappar till mig själv och Mathias haha! Köpte varsin te-kopp till oss och 2 paket rökelser och en rökelsehållare, då Mathias bara ÄLSKAR rökelser haha!

Men köpte varsin kopp till oss då vi inte kommer att ha råd att köpa hur många fina koppar som hälst. Så kan ju vara fint att ha varsin iaf som är lite extra fin lixom :)! Sen köpte jag mig själv en förtidig julklapp som jag aldirg slog in haha! känns ju löjligt lixom.. Jag köpte en pyjamas på gina tricot. Inget märkvärdigt alls, men jag behövde verkligen ett par mysbyxor att ha hemma. Och det var ju ett stort plus att man fick ett linne på köpet!

Nu saknas bara en ram till syrrans julklapp och en julklapp till Ruben.
Attans att dets ka vara så svårt att komma på något till honom?
Har ni några idéer?

2011-12-17 ? 17:05:35

Julklappar och biomys <3

Sitter på bussen påväg till Täby. Ska handla lite julklappar innan jag ska möta upp min älskling! Vi ska nämligen gå på bio sen och se nya sherlock Holmes filmen :)!

Ska bli så roligt, vi har verkligen inte gjort något tillsamans på evigheter.. Vi har bara suttit hemma och ugglat när vi väl haft tid över. Men ikväll minsann ska vi ha en riktig myskväll med bio och allt <3

Har ingen aning om vad jag ska köpa för julklappar.. Får se vad jag hittar!

2011-12-17 ? 12:47:17

Regnet öser ner..

Är vaken men ligger fortfarande kvar i sängen. Det är väldigt mysigt att bara ligga och ta det lugnt och lyssna till regnet som smattrar på fönsterbläcken.

Men snart ska jag upp och klä på mig. Ska åka med Pernilla ut till stallet runt klockan 13.00. Så jag borde gå upp nu!

Senare idag ska ev jag och min älskling iväg till Ikea. Och efter det gå på bio! Vi har inte bokat några biljetter eller ens kollat vad det går för filmer, men vi ska väl fira våran 14månaders dag som vi egentligen hade igår. 14 månader plus 3 år haha!

2011-12-16 ? 21:34:47

sitter hemma och "möblerar"



Haha nu är jag färdig med "möbleringen" jag tror ni förstår vart soffan soffbordet och vardagsrumsmattan ska stå :P.. Den där grejjen som står på snedden föreställer tvbänk. Och den där rektangeln med streck och en cirkel på föreställen en byrå med lådor.

Och den där grejjen som är på andra sidan väggen från köket föreställer garderober. Sen tror jag också att ni förstår vilka figurer som är mattor. Och sängen osv :P Sen ser ni nog att det är ett köksbort och stolar jag ritat också.

Jag längtar!!!!





2011-12-16 ? 21:05:39

Planlösningen!



Här är planlösningen på våran lägenhet som vi ska flytta till! Klädkammaren kommer vi att använda som sovrum. Det kommer att bli litet men det kommer att funka! Min ena syster bor i en likadan lägenhet, fast spegelvänd.

Ska rita upp en bild på hur vi på ett ungefär ska möblera :)
Om ni vill se försståss :)??

2011-12-16 ? 21:01:03

Det kommer bli helt perfekt!

Nu har jag för första gången varit inne i lägenheten. Lägenheten som snart ska bli min och Mathias! Åh vad glad jag är!! har för övrigt redan fått en av nycklarna! Men han som bor där nu ska bara hiva ut sina grejjer och sedan flyttstäda den. Hoppas han gör det snart så vi kan börja måla!

För målas om behöves det verkligen! Och jag har tänkt mig vita väggar med kanske en fondvägg. Björn har lovat att hjälpa till att måla och spakla. Han har ju jobbat som målare i över ett år, så det där kan han! Det enda som jag klurar på är vart man ska få plats med garderober? Men det får vi klura på.. Blir ju lättare att se sen när vi fått dit soffan. Och bestämt hur vi ska ställa den.

I morgon bär det antagligen av till Ikea för att kika på diverse olika prylar.
Och så ska vi provsitta soffor haha :)! Det ser jag verkligen fram emot..
Går inte riktigt att beskriva hur glad jag är! Finns lixom inga ord för det.







2011-12-16 ? 14:01:36

Mys i vinterjacka

Haha kattrackan var ju så söt igår! Hon gosade in sig i Mathias jacka som låg i soffan! Tror hon mer och mer börjar acceptera honom nu :)! Hon är ju väldigt blyg, och så är hon lite sotis på honom haha :)!

2011-12-16 ? 00:22:05

Ren och fin

Nu är jag ny duschad fin och färdig. Sitter med katten innanför morgonrocken och spelar the Sims social på Facebook, i väntan på att min man ska komma hem!

Tidigare idag åkte jag ut med Pernilla, Gretas ägare till stallet. Hade ju hand om Toddy idag. Spånig som jag är så tänkte jag att det kanske vore bra för min onda höft att rida barbacka, eftersom sadeln gör att jag får ont. Nej barbacka rider jag nog aldrig mer på Toddy.. För i morgon lär jag vara både blå gul och röd över hela "härligheten".. Toddys manke är INTE att leka med.

Men iaf en kul grej också! Jag ska få låna några böcker av Pernilla om djurkomunikation!! Ska bli så kul, och jag längtar till på lördag då jag ska få låna dom :)

2011-12-15 ? 16:03:44

ont i höften :(

Ska ut till stallet om ett tag tror jag. Ska ha hand om Toddan today! Dock så har jag antagligen en inflamation i höftleden.. Så blir till att rida barbacka idag lite lugnt. har ju fått ont i höftlederna i början av varje ridpass.. Så undrar om det kan vara hans sadel som gör det? Så idag ska jag iaf prova att rida utan och se hur det går, gör det för ont får jag helt enkelt skita i att rida...

I morgon ska jag försöka få mig en tid på vårdcentralen.
2011-12-14 ? 21:46:13

Änglar <3



Äntligen är änglaorakelkortleken min<3!!
Som jag har längtat efter dom.. ÅÅhh, går inte att beskriva hur glad jag faktiskt är!!! Nu jäklar ska det ta fart för mig coh min andlighet! Drömde förövrigt om änlarna inatt, och i idag då jag satt på bussen till jobbet hittade jag en fjäder insnurrad i mitt hår! Hittade den då jag redde ut en tova.

Änglarna sänder ofta vanliga fjädrar som tecken.
Ochjag har a-l-d-r-i-g  tidigare haft en fjäder intovad i mitt hår!?!
Ni får tro vad ni vill, men jag tror att det var en fjäder från änglarna.
Som ett tecken på att jag är på rätt väg!

Förövrigt har jag mina funderingar på att gå en kurs i djurkominikation.
Då jag vid flera olika tillfällen och av olika personer blivit tillsagd att
jag borde gå det spåret. Korten säger det ofta till mig också!
Men har även funderingar på healing. Men det blir senare...
Först ska jag utväckla min medialitet :) <3



                        En bild på fjädern i mitt hår från i förmiddags!


2011-12-14 ? 02:04:32

Snark-katten

Haha åhh jag dör!! ..tyckte jag hörde lite suspekta snarkningar här inne i rummet. Mathias snarkar ju inte alls sådär snusigt och pluttigt. Tittade mig omkring lite och fick syn på katten i soffan! Hon brukar aldrig sova där, utan hon sover på elementet eller här i sängen hos mig. Dock brukar Mathias stöka runt så när han sover så hon ledsnar ut på honom och sover oftast på elementet när han är här.

Dock hade jag tänkt filma henne, men hon vaknade och gav mig en sur blick! Som ni för övrigt får ta del av här ;)

2011-12-11 ? 12:28:41

Mitt Hjärta <3

Jag vill hålla av dig, utan att hålla fast dig.
Jag vill ha dig, utan att äga dig.
Jag vill älska dig, utan att göra om dig.
Jag vill vara nära dig, utan att kväva dig.
Jag vill ge dig kärlek, utan att ställa krav eller villkor.
...Jag vill ge mig åt dig, utan att ge upp mig.
Jag vill leva med dig, jämte dig, utan att gå före, utan att sacka efter.
Det är omöjligt, sa Tvivlet,
Det är farligt, sa Rädslan,
Det är onödigt, sa Förnuftet,
Prova ändå, viskade Hjärtat...

2011-12-11 ? 01:14:56

intensiv månad..



I morgon är det jobb igen! jag tycker verkligen jätte mycket om mitt jobb, men hade önskat att jag hade iaf 2 dagar på raken ledigt.. Blir lite jobbigt att bara ha en dag ledig i taget.. Speciellt när man rider den dagen också. Dock så är ju det självvalt att rida mina lediga dagar. Men det känns som man aldrig riktigt är ledig.

Saknar min Älskling också jätte mycket, trotts att vi nästan ses varenda dag. Eller ja, kväll. Våra scheman är verkligen inte synkade alls. Han måste upp 06.30 för att hinna till jobbet i tid. Sen slutar han runt 13.00 då jag oftast börjar jobba, och så jobbar jag oftast till 21.30 och är inte hemma förens (om jag har tur 22.00)  22.30.. Vi hinner knappt starta ett program förens han däckar.

Sen hinner jag nästan aldirg träffa mina vänner. Ingen kan ju träffas innan klcokan 13.00 på dagarna. Och när jag kommer hem är det ju för sent. Och på mina få lediga strödagar ska jag altså hinna med att rida, sova ut, vara med min pojkvän och träffa vänner och umgås med familjen.

Men sen den 22-26 är jag ledig! Och då ska jag ta hand om Toddy alla dom dagarna, men jag kankse inte behöver rida varje dag då. Sen är det ju Julafton osv då också. Gah, påtal om det(!) jag måste ju köpa jullappar!!! När ska jag hinna med det?? Jag känner mig iaf helt slut, men det kommer nog att bli bättre i Januari. Jag hoppas åtminstonde det.

Sen är det ju allt med flytten också. Jag och min pojkvän ska ju bli sambos på riktigt också. Och vi ska hinna åka till ikea och köpa nödvändiga prylar. Och sen ska vi paca ihop våra grejjer och flytta. Men har sagt till på jobbet att jag vill ha några dagra ledigt just då också. Och då får jag ta ledigt från stallet också, så att vi får lite tid för att paca upp och lite tid för oss själva och så att vi hinner bo in oss litegranna iaf!

Det här månaden är verkligen intensiv för mig!

Sen måste jag försöka att hinna åka och hälsa på Farfar. Han ligger inne på sjukhus och är jätte dålig. Han har legat på sjukhus i nästan en hel vecka nu, och kommer antagligen att få stanna där ett bra tag till. Hoppas bara att han blir bra igen och inte lämnar oss han också.. 

Men som jag längtar efter att flytta nu! Det ska bli så himla skönt.. Ett eget hem som bara är vårat! Där vi kan skramla med disken precis hur sent vi vill. Och där vi kan laga mat, städa tvätta och fixa när vi själva har lust haha! Ett hem som vi själva får inreda, dock så komemr det vara lite delade meningar ang. inredningen oss imellan. Men det kommer att bli såååå bra!! jag längtar som en tok!!! 


2011-12-10 ? 21:56:51

Dagens Toddy!



I början så riden min lillebror Ruben, sen byter vi!
Ruben är ingen hejjare på att filma direkt..
Videoklippen på då jag rider är inte i ordning.. 
Och i början filmade han bara korta snuttar.
Men sen sa jag till honom att filma lite längre!
Orkade inte redigera nästan någonting alls,
så ni får stå ut ^^

Sen är väl inte musiken den mest passande
för en ridvideo, men passar mig just nu 
och jag gillare!




2011-12-10 ? 14:52:26

The Help



Igår när jag slutat jobbet så gick jag förbi statoil för att köpa chips och dipp innan jag gick hem. Slutade sent, och var inte hemma fören kvart i tolv på natten. Väl hemma så bänkade jag och katten oss i soffan nere hos mig. Vi tittade på en otroligt bra film som heter The Help.

"Socitetsflickan Skeeter återvänder från universitetet fast besluten om att bli författare, men vänder upp och ner på både sina vänners liv, och hela den lilla staden där dem bor, när hon beslutar sig för att ge sig i kast med ett hemligt skrivprojekt: En bok baserad på färgade kvinnors berättelser om hur det är att arbeta i de vita överklassfamiljernas hem. Hushållerskan Aibileen är den första som berättar sin historia - vilket inte ses med blida ögon av hennes vänner i den sammansvettsade färgade församlingen. Snart vågar dock fler kvinnor träda fram med sina berättelser. Men att bryta mot socitetens oskrivna lagar utsätter dem alla för en risk. Niceville är en tidlös historia om systerskap över gränser och möjlighet till förändring

Baserad på den omtalade och bästsäljande boken Niceville skildrar
berättelsen om tre extraordinära kvinnor i 1960-talets Missisippi"

En film som ni alla borde se!

Och lagom till att jag hade sett klart filmen så kom min älskling hem <3

2011-12-09 ? 19:07:06

Jag känner sådan tacksamhet.

Jag är tacksam för..

- att jag har min underbara pojkvän.
- att jag är omringad av så fantastiska djur.
- att vi äntligen fått en lägenhet.
- att alla i min familj är friska.
- att jag har så många fina vänner.
- att jag har ett arbete jag trivs med.
- att jag är frisk.
- att jag fått lära känna Joanna.
- att Fideli är min bästa vän.
- att jag får rida Toddy.
- att Breitling har fått ett så bra hem.
- att Labella fick somna in vacker och stolt.
- att jag mina närmaste vänner och deras familjer är friska.
- att det här året snart är slut.
- att jag bor i Sverige.
- att jag har så mycket att glädjas över.
- att jag har förmågan att känna känslor.
- den vackra naturen.
- att jag lever och får uppleva så mycket.

2011-12-09 ? 18:32:13

Ett år av sorg..

Vad är meningen med det här året? Det värsta året någonsin.. Eländet tar aldrig slut. Jag har fått ännu ett dödsbud. En person har avlidit som verkligen hade behövts på denna jorden. Han tillförde verkligen så mycket, framförallt med sin enorma kunskap.

Jag vill bara att det ska bli 2012 nu! Jag orkar inte med mer tragedier. För detta året har verkligen varit helt fruktansvärt, många unga runt mig har gått bort. För unga för att dö...

Så mycket sorg som finns inne i mitt bröst. Känns så tungt.. Trotts att det inte var en av mina närmaste. Men det här året har varit det tyngsta i hela mitt liv. Jag hoppas och tror att nästa år kommer bli ett ljust år fullt av liv, kärlek och glädje.

Ett till sånt här år orkar jag inte...

2011-12-08 ? 20:04:54

Lite från stallet idag :)



Idag när jag skulle till stallet och just hoppade av bussen så fylldes jag av en riktigt tung sorg. Bussen stannar precis utanför våran stora hage, och att se Labellas avkommor själva utan henne i hagen var verkligen som ett uppvaknande för mig. Att hon faktikst inte finns mer. Jag skruvade upp volymen i lurarna av någon upptempo låt, för att tänka på annat och började sakta min vandring upp till stora Broknäs.

Jag hade verkligen tur med vädret idag, det var aldleles vindstilla ute under min illa prommenad, och solen sken faktikst också. Trotts att det var ljust ute så var månen stor och fin. Det var faktiskt riktigt härligt att prommenera upp till stallet idag.

Väl framme så började jag med att mocka och fixa. Sen tog jag in Toddy och började borsta på honom. Dock så hann jag inte göra honom klar innan inläppet började. Så han fick gå in i boxen och käka upp sin mat innan. Så undertiden hjälpte jag Cissi med insläppet. Att stona a-l-l-t-i-d ska hålla på ock stöka runt i varandras boxar vis insläppet? Dom vet ju mycket väl vart dom bor, men dom går in i dem andras boxar och käkar upp deras mat. Så taskigt :P! Sen så mellan dem olika insläppen så passade jag på att sanda lite så hästarna inte skulle halka när dom kom i full fart mot stallet.

När Toddy väl var i ordning för ridning gick jag och tända i ridhuset och startade musiken. Det var verkligen så skönt att rida till musik i högtalarna i ridhuset istället för att lyssna i mobilen med headset. Toddy verkade uppskatta det också faktikst!

Ridningen gick faktiskt väldigt bra idag. Jag övade mycket på flytta för skänkel och skänkelvikning i skritt och trav från medellinjen och ut mot sidorna. Toddy var verkligen jätte duktig, men vissa gånger så försökte han fuska minsann.. Sen övade jag på att åtminstonde FÖRSÖKA sitta ned i hans trav. Det är tamigtusan helt jäkla omöjligt! Man skumpar som en jäkla galning, och av allt skumpande så kan jag inte hålla mina händer stilla och blir lite hård i handen när jag försöker stilla den. Och när jag blir det så blir Toddy stretig och börjar springa iväg. Och släpper jag efter och försöker rida med lättare kontakt så kör han upp huvudet, han vill ha en stabil kontakt i munnen och det är verkligen svårt att hitta just det där stödet han vill ha i munnen, är det för lite springer han iväg och kör upp huvudet, har man lite för mycket stöd så springer han iväg och ligger på.  Men sen så ligger han på så jädrans mycket i traven och galoppen så fort han blivit ordentligt uppvärmd. Innas dess då man håller på och värmer upp är han en riktig snigel haha! men sen hux flux så blir han som ett ånglok! Måste verkligen öva på att han inte ska ligga på sådär och ånga, iväg speciellt i traven. I galoppen har jag lättare att reglera tempot och farten.

I traven så lutar han sig innåt och bara ångar iväg. Det syns nog inte lika mycket som det känns, men det är väldigt frustrerande. men stundtals när man väl lyckas få honom i ett bra arbetstempo i traven så är han superduper fin! Han är iof väldigt trevlig att rida och riktigt rolig hela tiden. Men jag har mycket som jag måste lära mig. Han är väldig olik alla andra hästar jag har ridit tidigare, men det är jätte nyttigt för mig! Men det är en riktig utmaning, åt det possitiva hållet då såklart! Jag har verkligen fattat tycke för den här hästen.



2011-12-08 ? 14:04:24

dali lama

Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest:
"Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar.
Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.
Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.
Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.
Hon lever som om hon aldrig skulle dö.
Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt."

2011-12-08 ? 13:59:16

Toddy <3

Tjipp tjopp, nu sa jag alldeles strax till stallet. Ska ut coh rida Toddy idag igen. Ser ut som om det blir en lång härlig prommenad för mig från bussen.. Burr! Jag ska med andra ord gå 2 km helt ensam ute i kylan.

Men Toddy är väl värd det antar jag. Ska försöka hinna hem till 17.00 men får väl se hur det går haha!Min mamma är förövrigt jätte snäll och tvättar all min coh Mathias tvätt haha, eftersom jag inte hinner.

Funderar på att ta me dmig kameran till stallet, men vet inte.
Tror det hinner bli mörkt innan jag komemr fram. that sucks...

Nä nu måste jag springa till bussen så jag inte missar den!

2011-12-07 ? 23:04:54

snart läggdags..

Galet trött! ..känns som om jag kommer stupa i säng vilken sekund som helst nu. Men snart kommer karlsloken också och vi sa väl kika på något program innan det är läggdags för oss båda två. Tack och lov är jag ledig i morgon.
Och ledig = rida Toddy <3




2011-12-07 ? 20:09:14

Stygga små bollar

Haha jag och Joanna har precis bakad lite "stygga små bollar". Vi har alltid så roligt när vi jobbar ihop!

Tidigare idag då det var middagsdax så byttes vanliga Natalie ut mot en ryska! Så ryskan gästspelade i köket och bjöd på lite underhållning samtidigt som hon svängde ihop lite lyxiga stekta ägg och pyttipanna.

Den där ryskan tog även över vid bakningen, men då var hon bra mycket snuskigare! Och det blev stygga små bollar istället för coccosbollar som vi blivit ombedda att göra.

Dock ser dom stygga små bollarna oförskämt oförargliga ut, där dom ligger snyggt och prydligt i form av ett hjärta- vilket inte var fallet! Stygga är dom..

2011-12-06 ? 23:57:32

Jag kan se pappa glänsa runt nere på ICA...





2011-12-06 ? 22:08:30

ANNO 1790 ♥



Fältskär Johan Gustav Dåådh, som spelas av Peter Eggers,
återvänder till Stockholm efter att ha tjänat i kungens krig mot Ryssland.

Dåådh bär på mörka hemligheter. Han är republikan, ateist och fritänkare.
Hans högsta önskan är att ta hyra som skeppsläkare på en Ostindienfarare.

Men av det blir inget. I stället dras han in i en härva av mordmysterier,
dubbelspel och förbjuden kärlek i 1790-talets Stockholm.

Kan varmt rekomendera denna serien!
Alla avsnitt finns att se på SVTplay.
jag är helt gaaalen i den här serien sjukt bra för att vara svensk!
Stor sattsning på kostym och för att ge "miljön" rätt käsnla.
Jag älskar ju sånt här gammeldags och historia överlag. ♥

2011-12-06 ? 20:04:12

Hårdrock/hevy metal

2011-12-06 ? 16:59:49

Om blickar kunde döda..

Mitt liv är ju i ständig förändring känns det som. Och i början av nästa år (vilket inte är så långt kvar) så kommer en gigantisk förändring att ske!

Jag och min älskling kommer att flytta till en egen lägenhet!! Efter fyra år ska vi äntligen bli sambos, och få något alldeles eget. Finns inte ord för hur glad jag är! Och hoppas verkligen inte att någonting sätter käppar i hjulet. Men det har jag väldigt svårt att tro.

Fast igår kväll då vi låg och pratade lite så sa jag till honom.. "tänk att vi snart kommer att bli sambos!?! Tror du vi kommer att klara det :P?" och jag fick till svar.. "ja det är ju klart vi gör älskling, vi är ju typ redan sambos!".

Dock råder det lite delade meningar om inredningen. Men vi får väl kompromissa. Men jag är övertygad om att det kommer bli bra! Men innan inflyttning ska lägenheten vi kommer att hyra i andra hand att renoveras. Hoppas det inte tar allt för lång tid!! Jag vill ju hälst börja flytta redan nu ;) otålig som jag är haha!

Min älskling var dock lite orolig och frågade.. "katten ska väl inte flytta med?"... Haha nej katten ska inte flytta med oss, tråkigt nog enligt mig! Men han är nog lite orolig över att behöva dela säng med katten i all framtid, och jag förstår honom.. Får man den här blicken varje natt så är man nog inte så sugen på att dela säng med henne..

2011-12-06 ? 12:10:39

Jag och Toddy <3




Ha lite överseende med min ridning.. orkade inte
riktigt rida ordentligt med Bella i tankarna..<3
Och sen får ni ha överseende med Björn som pekar fintger och är "jätte rolig".

2011-12-05 ? 18:25:45

På jobbet!

Är på jobbet nu. Tidigare fick jag och Joanna lite dötid på ca en timme i Täby centrum. Vi fick i uppgift att handla lite där och när det var klart så strosade vi runt en stund.. Jag köpte bla en jätte söt kofta från Gina tricot! Ni ska få se bättre bilder på den en annan gång :) men tills dess får ni nöja er med dessa..

Har varit ganska tungt idag med tanke på Bella. Så har varit skönt att vi jobbar ihop idag, och att det varit en lugn dag idag. Tårarna kommer lite då och då.


Vila i frid, vackra underbara häst! Vi saknar dig och du finns föralltid i våra hjärtan<3

2011-12-05 ? 01:30:17

Godnatt ♥

I morgon har jag tänkt att ordna en video från idag då jag red Toddy.
Slänger även upp ett par bilder då också. Björn var så snäll att han tog lite bilder och filmade några minuter idag. Men den här dagen har varit lång och känslosam, fylld av både kärlek och sorg. Så just nu orkar jag inte fixa med det. Nu vill jag bara gosa ned mig i sängen med katten och min största kärlek, Mathias ..  ♥ dock så sover dom redan djupt.
Så håll utkik under morgondagen!
Over and out.
Ljus och kärlek till er alla
2011-12-04 ? 23:56:42

farväl min vackra vän

Det blev ett väldigt känslosamt sista möta med Labella ikväll. Jag tog in hästarna och kvällsfodrade då min syster jobbar fram tills i morgon bitti. Björn hjälpte mig att ta in Doris samtidigt som jag tog in Hamlet. Sedan tog jag Molly och lät Labella gå in lös. Kloka gamla häst..<3 Medans Labella åt sitt sista kvällsfoder så gav jag henne en ordentlig rykt.. Och jag kunde inte längre hålla tillbaka tårarna, utan jag lät dem falla ned i Bellas mjuka varma päls. Tänk att jag aldrig mer kommer att få borra in  mitt ansiktet och mina händer i hennes fluffiiga mjuka päls igen. Känns helt ofattbart. Hon har ju varit med ända sedan jag var 6 år gammal..
Min pojkvän och min vän Björn var med mig i stallet då jag kvällsfodrade. Kändes skönt att ha dem med mig även fast jag även hade velat vara helt själv också. Men var så skönt att dom var med ändå, när tårarna började trilla ned för mina kinder och jag började hulka och gråta helt hejdlöst så tog dem ett par steg bakåt i respekt för att ge mig tid att verkligen ta farväl. Men samtidigt stå kvar för att visa att dom fanns där för mig.
När jag kom hem så hörde jag snyftningar inne från Rubens sovrum. Jag gick dit och frågade vad det var som hänt och han fick bara till ett pip "Labella"... Sedan brast det även för honom. satt länge och gav honom en stooor kram och klappade honom på ryggen. Även jag började än en gång gråta. Samtidigt som jag försökte förklara för honom att det här är det allra bästa för Bella. Jag berättade även för honom att han kan skicka sina varmaste och kärleksfullaste tankar till henne, genom att sluta ögonen och frammana bilden utan henne. För att sedan se det som ljusa strålar som kommer från ens hjärta och omsluter den man har i tankarna. Han sa att han skulle göra det och efter ett tag så kändes det nog bättre för honom. Tror att även han precis som jag behövde gråta ut.
Detta är verkligen någonting som påverkar hela våran familj. Labella är ju en del av den. En stor del av den och hon har ju hängt med oss i så ofantligt många år! Pratade lite med pappa tidigare och även han fällde en tår över Bella.

Ni får ursäkta att jag inte kunnat göra mellanrum mellan raderna.
Men jag sitter vid min pojkväns envisa mac och vet inte hur man får till det riktigt...
2011-12-04 ? 15:55:35

tack för att ni finns för mig <3

Björn är påväg på sin cyckel hit. Han ska skjutsa ut mig till stallet strax, så att jag får ta farväl av Labella och ta hand om Toddy. Vad vore livet utan ens fantastiska vänner som ställer upp för en i vått och torrt?

jag är så otroligt tacksam över att jag har mina vänner vid min sida. Dom ställer alltid upp när jag behöver dom.. Jag brukar skojja med Björn och säga att han är "min andra pojkvän".

2011-12-04 ? 14:52:24

Labella, förevigt älskad ♥

Idag ska jag åka ut till stallet. Ska rida Toddy en stund, men sen ska jag även ta farväl av Labella. Fick veta nyss att hon i morgon bitti avslutar sitt liv här på jorden. För att istället vandra vidare upp mot ljuset och bli en ängel.

Labella är mina systrars halvbloddsto på 20 år. Och hon har varit i familjens ägo i närmare 17 år. Labella betyder otroligt mycket för oss alla, coh vi älskar henne så otroligt högt ♥ ! Hon har lärt oss allihopa så otroligt mycket, och hon är nog bland dem klokaste hästarna jag någonsin har träffat.

Trotts att hon i sina unga och vilda dagar gjorde lufthopp och bockade såg hon alltid till att ryttaren landade i sadeln igen. Hon har aldrig någonsin kastat av någon, trotts att hon för länge sedan hade lösa benbitar och ont pga det så bet hon ihop och gjorde sitt bästa för mina systrar. (Dom lösa benbitarna opererades självklart bort och slutade ridas så fort dem upptäcktes). Hon har alltid varit en klippa, och hon har alltid gjort sitt bästa för att ta hand om oss. Mina systrar var väldigt unga då dom fick henne, 11 och 14 år om jag inte minns helt galet. Och Labella var inte många år själv. Hon har funnits med hela tiden under den större delen av våra liv! Jag var alltså endast 6 år gammal då min mamma och pappa köpte Labella till mina systrar.

Det känns verkligen skit tungt att hon ska få vandra vidare i morgon. Men det är för hennes eget bästa. Hon har levt ett hyffsat långt liv för en häst, och gjort mer än dem allra flesta. Och hon har varit högt älskad varenda dag!

Det var tack vare Labella som min syster Sandra intresserade sig för lite mer "alternativa" metoder inom ridsporten. Och det är tack vare henne som min syster har blivit så otroligt kunnig! Dom utbildades tillsamans i Akademisk Ridkonst, och dom blev pionjärer i arbete vid hand i galopp.

Här kommer ett utdrag från en text min syster skrivit om just Labella.
"Yttligare några år senare återväde jag till Bent Branderup denna gång hade han flyttat till Stengården i Danmark som ligger precis utanför Hornbaeck. Denna gång fick Bella följamed. Bella som aldrig varit helt okompliserad men ändå alltid varit min ögonsten utvecklades enormt och kom helt till sin rätt under sin tid här. Hon är en fantastisk men otroligt sträng lärarinna. och vi vart pionjärer i arbete vid handen i galopp och hon lärde sig till och med att göra byten och piruetter vid hand."



Labella är en helt otrolig häst och kär vän till oss.
Och hon kommer alltid att finnas med oss i våra hjärtan. ♥


Labella
f: 1991-05-03 (sv) 164 cm hög
e:Happy Day u:Ella ue: Lambert uue:Galant  

Labella fick
88787=38p klass 1 som 2 åring
88876=37p 158cm som 3 åring.
Hon visades 1999 och fick då 88887=39p klass1 

Labella har tävlat till och med. LA dressyr och är utbildad innom akademisk dressyr vid handen till och med bl.a.piaff, byten, piruetter men även tricktränad och kan stegra, spansk sktitt och trav, compliment, bergsgeten, "säga" JA och NEJ mm.

Bella har nu hunnit få 6 avkommor, var av tyvär en dödfödd.
Avkommor: Gucci, Divino, Doris Day F, Hamlet F, Odd Molly F



Vi kommer föralltid att minnas henne med ljus, och vi har så fantastiskt många fina och helt underbara minnen tillsamans med denna häst, som vi kan blicka tillbaka på. Vi ska tänka på henne med ljus och kärlek när hon fått gå vidare. Och jag är tvärsäker på att hon kommer att vaka över både oss och sina underbara avkommor uppe ifrån himlen. Så snart hon har gjort klart sina "uppdrag" på andra sidan.

Labella jag älskar dig
♥ 





Sandra och Labella innan uppvisning för broknäsdagen.


Jag och Labella visar kompliment, på min systers cirkuskurs.


Min syster och Labella i arbete förhand i Danmark hos Bent.


Labella då hon fött Doris någon dag innan, med lillebror på ryggen.


Jag och syrran med Labella, innan uppvisning på broknäsdagen.


Labella i hagen 2011..


Min syster med Labella och hennes senaste avkomma Odd Molly F.


haha, en ful bild på mig & Bella som jag aldirg visat innan fölvisningen 2009.


Jag och labella på fölvisningen 2009, spanar efter Sandra och Hamlet :P


Jag och Labella <3


Labella får träna trick för sista gången i sitt liv höst 2011 <3


Labella vinkar <3


2011-12-04 ? 03:10:39

två gamla hästskor ♥



Igår när jag var ute med Fiffi en snabbis, innan jag skulle iväg till jobbet.. Så kom min lillebror skuttandes upp för trapporna med denna fantastiskt fina ljusstake i handen.
Och jag hörde honom ropa..

- Nataliiiee, titta den här har jag gjort i slöjden åt dig!

Min lillebror har alltså letat reda på ett par gamla hästskor, förmodligen på ridskolan. Och gjort en ljusstake av dem till mig. Jag är så troligt rörd över detta. Ruben vet ju att jag älskar hästar, och har en lite gammaldags smak. Så han har altså skapat denna fina till bara mig.. <3

Jag måste säga att den är sjukt vacker, och det är sjukt kreativt av en 11åring enligt mig!
Vem hade kunnat tro att två gamla hästskor, kunde bli en såhär fin ljusstake?

2011-12-04 ? 02:07:40

flytta hemifrån, hälst nu!



Behöver jag säga att jag längtar tills jag får en egen lägenhet? jag bor ju hemma hos mina föräldrar för tillfället, men går allt som det ska vilket jag tror och hoppas så har jag min egna lägenhet ganska snart!

Så, med andra ord sitter jag på ikeas hemsida och spånar på grejejr som man kan behöva vid en flytt. Har ju vanligt krimskrams och diverse möbler som jag tar me dmig den dagen det är dags för mig att flytta ut. Men lite nytt och fräscht behöver man ju? Och glas bestick, glas, tallrikar, klädhängare, skoställ mattor och sånt måste införskaffas! Men jag vill ju inte bara handla grejjer på ikea såklart. Men här ovan har jag plockat ihop lite prylar som jag vill kika närmare på vid ett besök i butiken.

Undra om ikea har mellandagsrea dom också?
För isåfall vore det ju väldigt passande att shoppa lite i förebyggande syfte då?

2011-12-04 ? 01:14:45

Lite om mig och vad jag gör ♥



Hej jag heter Natalie och är 22 år gammal. Dom flesta känner
väl redan mig men pressenterar mig lite kort iallafall.

Jag är en person som trivs bäst med djur omkring och och nära till naturen. Jag har i hela mitt liv haft både katter, hundar och hästar nära tillhands i mitt liv. Och då jag växte upp liknade väl mest vårat hem ett zoo. Nu mer så bor här hemma endast en katt och en hund. Katten som egentligen heter Maja, är en Cornish Rex och kallas bara katten eller kissesn. Hunden är en Chinese crested dog och heter Chardonnay, men kallas till vardags för Fiffi.

Mina systrar har tillsamans 6 stycken hästar. Men dem pressenterar jag en annan gång! Hade en helt underbar ponny förut som ni säkert komemr få se mycket bilder på, han heter Breitling och är en Welsh Cob. Sålde honom i Januari 2011. Och sedan har jag två medryttarhästar, Toddy och Greta. Dom skall också få bättre pressentation vid senare tillfälle. För den här pressentationen skulle väl handla om mig :O?

Jag tycker om att läsa och skriva, trotts att jag är dyslektiker! Så ni får ha överseende med diverse stavfel här på bloggen. Jag är en pigg (oftast, dock inte på morgonen) och glad tjej. Jag tycker om att umgås med mina vänner och hitta på knasiga saker, men trivs också bra med att ta det lugnt hemma för mig själv. Min pojkvän betyder otroligt mycket för mig, och såklart älskar jag att spendera tid tillsamans med honom!

Jag arbetar som personlig assistent, och har gjort det sedan slutet av september 2011. Tidigare arbetade jag som vårdbiträde på ett äldreboende, men har även hoppat in som vikarie hos två andra brukare. Sen har jag jobbat lite på fritids och förskola samt lite smått inom "resturangbraschen".

Jag är väl lite av en konstnärssjäl och har ett brinnande intresse för fotografering! Tycker även om att rita och måla. Gick en estetisk linje i grundskolan med inriktning bild och formgivning. Gymnasiet gick jag aldirg klart, berättar kankse mer om det cokså någon annan gång om det finns intresse.

Jag är ganska andlig av mig och tror på det som folk kallar "övernaturligt". Under hösten har jag även börjat utväckla mig själv inom detta, och har verkligen fått en storskjuts frammåt! Jag har fått en klart förbättrad livssituation och är helt enkelt lyckligare än på länge. För er kanske dte låter flummigt, men skriver mer om just detta framöver. jag tror även på ödet, men också att man skapar sitt eget öde. Sen tror jag även på karma, att ens egna gärningar tillbakaspeglas på en själv. Sen är också tankens kraft bland det mest kraftfulla!

Mitt stjärntecken är scorpion. Och folk säger att jag är en typisk sådan, dock låter det hämskare än vad det är i alla dessa stjärnteckens beskrivningar haha!. Sen har jag även fått höra att jag är ett typisk indigo-barn. För er som undrar kan jag även berätta mer om det cokså i framtiden.

Just nu vill jag bara komma igång med den här bloggen. har ännu ingen header, och ingen design.... Vill ha det NU! Men är för ivrig för att vänta tills det är klart inna jag sätter igång mitt skrivande.

Min gamla blogg kändes helt enkelt för gammal och dammig. Finns så mycket jobbigt och trist i den. Mitt liv har ju lixom förändrats så radikaltunder det senaste året. Vissa dörrar har stängts medans flera andra har öppnats. Så känns så mycket roligare att börja blogga här på något "nytt och fräscht". Starta om på ny kula lixom.

Här ska ni få följa mitt liv som ständigt är i utväckling. Få följa mina med och motgångar, såväl i mitt "privata" liv som i mitt hästliv. Här ska jag kombinera det har jag tänkt. Och ni ska få följa hela mig och inte bara en del.

Hoppas ni kommer uppskatta det! :)
Varmt välkomna hit till mig och min blogg ♥

over and out, för nu!


2011-12-03 ? 21:06:05

Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!