2012-02-16 ? 21:59:04

Torsdag = Toddy



Idag i stallet var Toddy verkligen så himla mysig! När jag gick och hämtade honom i hagen och ropade på honom som vanligt, så stog han långt bort i hagen tillsamans med knodden, och båda hade rumporna mot mig. Men när Toddy hörde att jag ropade på honom vände han sig om och gick kankse 5-10 steg åt mitt håll. Det gjorde mig ofantligt glad!

Medans jag stod och gjorde iordning honom på gången så tog Pernilla, Wilma och Ruben ut bilbo i ridhuset. Han skulle få springa av sig lite lös och hoppa lite. Kunde tillsut inte hålla mig längre så jag smet iväg till ridhuset för att kika på Bilbo. Och JÖSSES vad han härjade runt och hoppade! Den gamle gubben Bilbo på 23 bast kan minsann hoppa! Och vad otroligt lydig och kul han är! Wilma stog längst bort i ridhuset och Ruben i andra änden. När Wilma ropade på honom vände han tvärt om och kom i full galopp och hoppade självmant två hinder som stog i en kombination, sen när han väl var framme och fått en liten morot ropade min lillebror Ruben på honom, och samma sak där! Bilbo gjorde en tvärvändning och for iväg i full galopp och hoppade kombinationen igen! Detta gjorde han om och om igen, och han hoppade det högsta på sockerbitarna rättuppstående vilket inte är dålig för en 23 åt gammal liten c-ponny!

Bilbos livsvilja och sprudlande glädje smittade av sig på alla oss!
Man blev verkligen rörd och man fick se en glimt av hans riktiga jag, inte den där lite smått irriterade ponnyn på gången som vägrar lyfta hovarna haha! Fast han är ju givetvis charmig också när han står på gången men har inte riktigt fått en sån här klar bild av vem han verkligen är tidigare. Och det gjorde absolut hela min dag!

Kikade bara ett par korta minuter på Bilbo eftersom jag hade Toddy på gången och det var en annan tjej i stallet som höll ett öga på honom åt mig. Så jag gjorde klart mig själv och honom för ridpasset och satt upp i sadeln! Direkt när jag satt upp och började skritta fram honom, sänte han huvudet och skrittade på avslappnat. Jag blev så glad åt att det sitter nu och inte var en tillfällighet förra gången att jag var tvungen att ropa på Pernilla! jag sa "titta, titta" och pekade ned på hans hals och huvud framför mig. Och Pernilla frågade "vadå?" haha förklarade för henne och så utbrast hon "ja men titta" ..

Sen fortsatte hela ridpasset att flyta på. Jag jobbade mest med övergångar mellan skritt och trav men även lite i galopp. Men efter en stund i galoppen började han kasta omkring med huvudet, och jag tror att han tycker det är jobbigt, eller möjligtvis att han får mjölksyra. Så då bestämde jag mig för att trava av honom, han hade ju gått så himla bra hela tiden och hela tiden haft frammåt nedåtsök i övergångarna så jag gjorde lite enkla övningar och avslutade då jag inte vill avsluta ridpasset när han börjar kasta omkring med skallen.

Jag försöker hela tiden att motivera honom och tycka att det är roligt, och jag tror faktiskt att han har börjat förstå vad jag vill nu. Och förstå att jag rider med tanken också och inte bara med mina hjälper. Avsaktningarna från trav till skritt gjorde han verkligen superfint stundtals, men vissa gånger blev det väl inte så jätte snyggt. Men bra mycket bättre än tidigare!

Jag är så himla glad att jag får möjlighet att rida Toddy, han är verkligen en jätte kul häst. Hans ägare har ju haft honom i massor av år så dom känne rju honom utan och innan. han är en häst som tar ett litet tag att lära känna. Och jag tror faktiskt att han äntligen har börjat tycka om mig :')

Fick beröm av pernilla, hon tyckte det såg jätte trevligt ut när jag red Toddy idag.
Det är alltid roligt att få possitiv kritik och beröm! Och det är kul att någon ser att vi har kommit frammåt!

I morgon blir det troligtvis en uteritt tillsamans med Pernilla och Greta efter lunch.
Det ser jag verkligen fram emot! Tror att både jag och Toddy behöver komma ut
och vädras lute i friska luften ;) haha! Trist bara att jag förmodligen inte kommer
rida Toddy så jätte länge till.. Men jag är glad sålänge jag får chansen att låna honom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!